Головна Новини HI-tech технології У Британії назвали несподівану загрозу для виборів
commentss НОВИНИ Всі новини

У Британії назвали несподівану загрозу для виборів

Британська агенція з кібербезпеки вказала на загрозу штучного інтелекту для поширення дезінформації під час виборів.

14 листопада 2023, 15:30
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Національний центр кібербезпеки Британії заявив, що штучний інтелект та згенеровані ним діпфейки становлять загрозу для національних виборів в країні. Крім того, стає все важче відстежити та захиститись від кібератак з боку ворожих країн.

У Британії назвали несподівану загрозу для виборів

Штучний інтелект є загрозою для виборів. Фото з відкритих джерел

Національний центр кібербезпеки опублікував звіт, який вказує несподівану загрозу для виборів – штучний інтелект. Згідно з документом британської установи усе частіше з'являються діпфейки, які поширюють дезінформацію, що у кінцевому випадку може вплинути на результати виборів, зокрема і в Британії, які заплановані на 2025 рік.

Звіт вказує на дві країни, які становлять небезпеку – Росія та Китай. У документі зазначено, що країни та державні установи постійно під загрозою кібератак від російськомовних хакерів, тоді як китайські спеціалісти намагаються досягти "стратегічних цілей, які загрожують безпеці" Великої Британії.

Нагадаємо, що Росія вже сьогодні активно застосовує сучасні технології для поширення дезінформації в Україні. Зокрема у листопаді з’явилось відео з генералом Валерієм Залужним, який нібито закликав повстати проти Зеленського.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що генеральний директор Tesla і SpaceX Ілон Маск прогнозує повстання роботів зі штучним інтелектом, які будуть полювати на людство. За словами американського бізнесмена для штучного інтелекту потрібно створити спеціальну кнопку, яка в критичний момент вимкне цю технологію.

Також "Коментарі" писали, що у Зеленського розповіли про вирішальний час у війні проти Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини