Головна Новини HI-tech технології Ілон Маск зробив тривожний прогноз на майбутнє: що загрожує усьому людству
commentss НОВИНИ Всі новини

Ілон Маск зробив тривожний прогноз на майбутнє: що загрожує усьому людству

Генеральний директор Tesla і SpaceX Ілон Маск прогнозує повстання роботів зі штучним інтелектом, які будуть полювати на людство.

5 листопада 2023, 10:35 comments2290
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Ілон Маск взяв участь у саміті безпеки зі штучного інтелекту, який проходив у Великій Британії. Прогнози американського мільярдера виявились одними з найбільш песимістичних для майбутнього людства. Ілон Маск вважає, що штучний інтелект повстане проти своїх творців, а роботи будуть шукати людей та знищувати їх.

Ілон Маск зробив тривожний прогноз на майбутнє: що загрожує усьому людству

Ілон Маск про штучний інтелект. Фото з відкритих джерел

Ілон Маск на саміті розмовляв з прем’єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком, якому розкрив своє темне бачення майбутнього з неконтрольованим розвитком штучного інтелекту.

Маск, який вже деякий час закликає тимчасово припинити роботу над штучним інтелектом і спробувати створити основні принципи для роботи над цією технологією, очікує, що людство спочатку буде захоплюватись штучним інтелектом. Ця технологія буде виконувати усі забаганки людства та покращить рівень життя.

Однак, далі Маск дав тривожний прогноз на майбутнє. За словами американського бізнесмена, згодом може настати кінець для усього людства, подібно до фільму Джеймса Кемерона про Термінатора, де роботи переслідували людей і прагнули їх знищити.

"Гуманоїдний робот може переслідувати вас де завгодно. Це те, що нас має дуже хвилювати. Якщо робот зможе стежити за вами скрізь, що, якщо одного разу він отримає оновлення і перестане бути таким дружнім?", — запитує Ілон Маск.

За його словами "існує проблема безпеки" від штучного інтелекту. Під час дискусії Ілон Маск запропонував можливе вирішення такої ситуації. Мільярдер вказує на можливість вбудувати спеціальні вимикачі, які можна буде задіяти при повстанні штучного інтелекту та роботів, які будуть під його контролем.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про тривожний прогноз для світу від Ілона Маска, який зазначив, що масштабна проблема станеться через два роки.

Також "Коментарі" писали, що американський бізнесмен Ілон Маск прокоментував відео події, яка його шокувала своїми масштабами.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини