Головна Новини HI-tech технології TikTok інвестує в Ірландію півмільярда доларів
commentss НОВИНИ Всі новини

TikTok інвестує в Ірландію півмільярда доларів

TikTok відкриє перший європейський дата-центр в Ірландії

6 серпня 2020, 23:33
Поділіться публікацією:

Китайський відео-додаток TikTok, що зіткнувся із загрозою заборони в США, заявив у четвер, що він створить свій перший європейський центр обробки даних в Ірландії. Компанія таким чином планує розширити свою присутність в країні, де у неї вже є хаб, який займається регіональними регуляторними питаннями. Про це повідомляє Reuters.

TikTok інвестує в Ірландію півмільярда доларів

Фото: Сanva

Цей крок був зроблений через кілька днів після того, як материнська компанія ByteDance заявила, що розглядає можливість перенесення штаб-квартири TikTok за кордон.

Інвестиції TikTok в розмірі 499 млн дол. В Ірландію припали на важкий час у відносинах між Китаєм і Заходом, коли виникли розбіжності з цілої низки питань — від торгівлі та поводження з коронавірусом до політичної ситуації в Гонконзі.

Президент США Дональд Трамп та інші американські законодавці заявили, що компанія представляє загрозу національній безпеці, і Трамп заявив, що заборонить цю послугу в Сполучених Штатах у вересні, якщо операції компанії в США не будуть продані Microsoft.

Ірландія є одним з найбільших центрів обробки даних в Європі і вже приймає операції для великих технологічних компаній, таких як Amazon, Facebook і Google Alphabet Inc.

Центр обробки даних TikTok створить сотні робочих місць, підвищить глобальний потенціал TikTok і сигналізує про його довгострокову прихильність Ірландії, написав головний спеціаліст з глобальної інформаційної безпеки Роланд Клутьє у своєму блозі.

Нагадаємо, компанія Instagram, яка входить до складу корпорації Facebook, запускає новий сервіс Reels. Він може скласти гідну конкуренцію популярному сьогодні додатку TikTok.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини