Головна Новини HI-tech технології Стало відомо про нову загрозу для смартфонів з Android: пов'язана з WhatsApp
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо про нову загрозу для смартфонів з Android: пов'язана з WhatsApp

Загроза дозволяє відправляти автоматичні відповіді не тільки в WhatsApp, але і в інших додатках для обміну повідомленнями

22 квітня 2021, 09:43 comments2911
Поділіться публікацією:

Експерти міжнародного розробника антивірусу, фахівці в галузі кібербезпеки компанії ESET попередили користувачів смартфонів з операційною системою Android про нову загрозу, яка поширюється через повідомлення про встановлення кольорової теми для WhatsApp. Про це пише "УНІАН".

Стало відомо про нову загрозу для смартфонів з Android: пов'язана з WhatsApp

Стало відомо про нову загрозу для смартфонів з Android - фото з відкритих джерел

У компанії повідомляють, що тема "WhatsApp Pink" є одним із видів популярного шкідливого програмного забезпечення, яке замасковане під офіційне оновлення від месенджера. Відомо, що дану версію хробака для Android виявили в січні 2021 року. Загроза може відправляти відповіді не тільки в WhatsApp, а й на інших ресурсах для обміну повідомленнями.

"Троян відправляє посилання на веб-сайт, з якого він може бути автоматично завантажений, у відповідь на повідомлення, отримані в таких додатках, як WhatsApp, WhatsApp Business, Signal, Skype, Viber, Telegram і різних неофіційних версіях WhatsApp", — йдеться в повідомленні.

Після завершення процесу встановлення і натиснення на "WhatsApp Pink", додаток приховує свою присутність на пристрої. Після цього користувач отримує повідомлення, на яке повинен відповісти, щоб загроза змогла поширюватися далі.

Для того, щоб убезпечити себе, фахівці рекомендують видалити "WhatsApp Pink". Це можна зробити перейшовши в "Налаштування" або в підменю "Менеджер програм". Також можна оновити захист для Android, який зможе перевірити пристрій на наявність шкідливих програм і автоматично видалить їх.

Раніше портал "Коментарі" писав, що популярний додаток для Android Barcode Scanner, за допомогою якого можна сканувати штрих-коди, перетворився на шкідливе ПЗ і заразив мільйони смартфонів користувачів.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Ццц

22 квітня 2021, 19:19

Навіть за вироком суду не поставив би собі цей WhatsApp, хай цекерман сам собі його вставить!


Новини