Головна Новини HI-tech технології Штучний інтелект навчився роздумувати про сенс життя
commentss НОВИНИ Всі новини

Штучний інтелект навчився роздумувати про сенс життя

Штучний інтелект може пофілософствувати, але за умови, що йому не поставлять складних питань

27 серпня 2020, 13:21
Поділіться публікацією:

Новий філософський штучний інтелект може допомогти вам знайти сенс в безглуздому світі. Але тільки за умови, що ви не задаєте йому ніяких суперечливих питань. Про це повідомляє видання The Next Web.

Штучний інтелект навчився роздумувати про сенс життя

Система пропонує роздуми на теми, які переслідували людство з моменту його створення. Ви можете запитати ШІ про тему, яка викликає у вас екзистенційну тривогу. Потім технологія використовує текстовий генератор OpenAI GPT-3, щоб аналізувати ваш текст і видавати або життєствердну відповідь, або ту, яка спустошує душу.

Система є дітищем програміста з Ванкувера на ім'я Мюрат Айфер, який описує її як експеримент в "швидкій інженерії". Айфер визнає, що у ШІ немає ніяких особливих думок або власних знань. Замість цього він "просто імітує думки", що означає, що іноді він дає суперечливі відповіді на ідентичні питання. "Я перевірив, чи зможе ШІ філософа мою мій власну екзистенційну кризу. Але система не хотіла розкривати свої думки з будь-якого чутливого питання," — пояснив винахідник.

Філософський ШІ зазвичай відчуває себе комфортно, розмірковуючи про загальні екзистенціальні проблеми. Наприклад, коли йдеться про фундаментальне філософське питання "У чому сенс життя?". Але поставте йому більш делікатне питання, і філософський ШІ відмовиться відповідати. 

Айфер ще не розкрив, чому ШІ відмовляється відповідати на деякі питання. Але він описав це як "по суті експеримент GPT-3 в області безпеки виведення, надійності та точного балансу між передбачуваністю і непередбачуваністю". Тепер він прагне додати в систему більше типів особистості та розмовних аспектів. Винахідник також сподівається перетворити цю технологію на якусь гру.

Як повідомляло видання "Коментарі", штучний інтелект виявив 50 нових екзопланет.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини