Головна Новини HI-tech технології Повітряна куля Google встановила світовий рекорд
commentss НОВИНИ Всі новини

Повітряна куля Google встановила світовий рекорд

Повітряна куля Alphabet пролетів 217 тисяч кілометрів, практично обігнувши земну кулю

29 жовтня 2020, 10:47
Поділіться публікацією:

Alphabet, материнська компанія Google, повідомила, що один з її висотних аеростатів Loon, що надають Інтернет, побив рекорд польоту в стратосфері, провівши в повітрі 312 днів і пролетівши 217 тисяч кілометрів, майже обігнувши земну кулю. Про це повідомляє видання cnet.

Повітряна куля Google встановила світовий рекорд

Воздушный шар Google побив рекорд. ФОТО: TechCrunch

Подорож повітряної кулі, про яку докладно розповів у своєму блозі технічний директор Loon Сальвадор Кандідо, почалася в Пуерто-Рико в травні 2019 року і закінчилася в Баха, Мексика, за 10 місяців після того, як він здійснив обліт на висоті 60 000 футів над Перу, а потім над Тихим океаном. Попередній рекорд у 223 дні також був встановлений на повітряній кулі Loon.

Alphabet створила дочірню компанію Loon для розробки технологій повітряних куль, які можуть транслювати сигнал LTE в місцях, де вежі стільникового зв'язку відсутні, а також в районах, постраждалих від стихійних лих, де урагани і інші катаклізми зруйнували інфраструктуру зв'язку. Інші рішення таких проблем включають використання дронів або плавучих буїв для створення миттєвої мережі.

Як повідомляло видання "Коментарі", Google видалив популярні додатки для дітей.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини