Головна Новини HI-tech технології Вони представляли загрозу: Google видалив популярні додатки для дітей
commentss НОВИНИ Всі новини

Вони представляли загрозу: Google видалив популярні додатки для дітей

Три додатки незаконно розкрили інформацію про мільйони користувачів

27 жовтня 2020, 01:15
Поділіться публікацією:

Компанія Google видалила три додатки для молоді з Play Retailer після того, як вони були викриті в порушенні правил страхування інформаційного асортименту платформи. Три додатки, які були видалені, — це Princess Salon, Quantity Coloring і Cats & Cosplay. Про це повідомляє Timesdel News.

Вони представляли загрозу: Google видалив популярні додатки для дітей

Google видалив шкідливі додатки

Каліфорнійський технологічний гігант виступив з жорсткою заявою після Всесвітньої ради по цифровій звітності (IDAC). Судячи з усього, ці три додатки, які в основному використовувалися дітьми, зливали інформацію про споживачів третій стороні з використанням програмного забезпечення Growth Toolkit (SDK). Інформація обширна, враховуючи, що кількість завантажень цих додатків перевищила 20 мільйонів.

Останнім часом Google додатково видалив різні додатки, які були заражені шкідливим ПО Joker Malware,  оскільки це могло спровокувати небажані підписки преміум-класу для збору коштів з споживача без його відома. Google пропонує вилучити ці програми, якщо це ще не зроблено. Крім того, через пандемію школярі і студенти вчаться вдома, тому вкрай важливо спостерігати за тим, які програми вони використовують, навіть якщо вони справляють враження невинних навчалок, на кшталт елементарних головоломок.

Як повідомляло видання "Коментарі", Google Maps буде показувати маршрути для велосипедистів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини