Головна Новини HI-tech технології Полегшують життя: п'ять важливих функцій смартфона на кожен день
commentss НОВИНИ Всі новини

Полегшують життя: п'ять важливих функцій смартфона на кожен день

Експерти перерахували кілька корисних програм/функцій, які потрібно встановити на смартфон, тому що вони полегшують життя

19 січня 2022, 16:55
Поділіться публікацією:

Сучасне життя складно уявити без смартфона, адже за його допомогою ми працюємо, розважаємось та підтримуємо зв'язок з іншими людьми. Але не всі знають корисні функції свого пристрою, особливо якщо вони не доступні або заховані в налаштуваннях. Які програми та функції потрібно собі встановити, бо вони полегшують життя?

Полегшують життя: п'ять важливих функцій смартфона на кожен день

Які програми корисно завантажити на смартфон (фото з відкритих джерел)

Сканер QR-кодів

В епоху пандемії технологія QR-кодів стала досить популярною в Україні, за його допомогою тепер можна сплатити за проїзд в автобусі, купити квитки на поїзд/концерт, дізнатися інформацію про якийсь продукт, скористатися сервісом. Ця технологія досить зручна і проста у використанні, потрібна лише програма та камера. Наведіть її на код та отримайте потрібну вам інформацію або сплатіть за послугу. Сканер можна завантажити програмою або знайти у своїх налаштуваннях, можливо, в опціях камери або в меню "швидких функцій".

Режим економії заряду

Практично всі гаджети мають активований режим економії енергії, він включається, коли батареї залишилося менш як 15%. Ця функція допомагає пристрою довше прожити. Деякі гаджети мають режим екстремальної економії енергії, що перетворює пристрій практично на звичайний телефон з мінімумом важливих можливостей, але він може пропрацювати довше і не вимкнутись.

Google Об'єктив

На деяких смартфонах ця програма може бути одразу встановлена, а якщо ні, то її легко можна завантажити у Play Маркеті. Ця функція допомагає знаходити схожі речі в інтернет-магазинах, якщо ви наведете на об'єкт камеру, а також підкаже, яка квітка/рослина перед вами, якщо ви її покажете. Ще "Об'єктив" вміє сканувати документи, розпізнавати текст та швидко його перекладати.

Shazam

У любителів музики обов'язково має бути ця програма, адже з його допомогою можна швидко дізнатися назву треку, що сподобався, і його виконавця, наприклад, якщо ви почули його в кафе або на вулиці. Просто потрібно відкрити програму, натиснути "Shazam" і чекати на результати пошуку.

Статистика батареї

Якщо ви хочете відстежити, які програми "з'їдають" ваш заряд енергії або якими програмами ви користуєтеся найбільше, тоді вам ця функція буде дуже корисною. Знайдіть її в "Налаштуваннях", далі натисніть "Батарея та продуктивність" і там перегляньте стан батареї вашого смартфона.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло про які круті фішки Android варто знати кожному.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини