Головна Новини HI-tech технології Парламент Норвегії зазнав потужної кібер-атаки: спецслужби бачать російський слід
commentss НОВИНИ Всі новини

Парламент Норвегії зазнав потужної кібер-атаки: спецслужби бачать російський слід

Кампанія російських хакерів проти Норвегії почалася ще в 2019 році

8 грудня 2020, 19:14
Поділіться публікацією:

У вівторок норвезьке шпигунське агентство звинуватило російську хакерську групу, пов'язану з військовою розвідкою Москви, в кібератаці на норвезький парламент на початку цього року. Норвезьке розвідувальне управління (PST) заявило, що ймовірними злочинцями був колектив Fancy Bear — група, яку регулярно звинувачують у нападах, в тому числі на вибори в США, — але не було достатньо доказів для пред'явлення звинувачень.

Парламент Норвегії зазнав потужної кібер-атаки: спецслужби бачать російський слід

ФОТО: Daily Sabah

В ході "великої" кібератаки 24 серпня був отриманий доступ до електронної пошти деяких депутатів і парламентських службовців, про що тоді заявили офіційні особи, не знаючи при цьому особи зловмисників. Міністр закордонних справ Норвегії Іне Еріксен Сорейде пізніше звинуватила Росію в причетності до атаки, і тепер слідчі PST підтвердили її твердження.

"Розслідування показує, що мережева операція, якої зазнав cтортинг (норвезький парламент), була частиною більш широкої національної і міжнародної кампанії, яка триває принаймні з 2019 року. Аналіз показує, що цілком ймовірно, що операцією керував кібер-актор... відомий як APT28 або Fancy Bear. Цей суб'єкт пов'язаний з ГРУ, російської військової розвідкою", — йдеться в заяві PST.

За словами PST, за допомогою методу, відомого як "атака грубої сили", при якому кілька паролів та імен користувачів відправляються з надією на отримання правильної комбінації, хакери змогли завантажити "конфіденційну" інформацію.

Посольство Росії в Норвегії ще не прокоментувало результати PST, але в жовтні воно розкритикувало звинувачення Еріксен Сорейде як "неприйнятне".

Як повідомляло видання "Коментарі", азербайджанські хакери атакували сервери офіційних структур Вірменії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини