Головна Новини HI-tech технології Організатори масштабної хакерської атаки на Twitter затримані
commentss НОВИНИ Всі новини

Організатори масштабної хакерської атаки на Twitter затримані

У США були арештовані три організатори кібератаки на Twitter

1 серпня 2020, 08:00 comments1013
Поділіться публікацією:

17-річний підліток з Тампа, штат Флорида, був заарештований в п'ятницю у зв'язку з масовим зломом Twitter на початку цього місяця, коли десятки відомих акаунтів були зламані в рамках кібератаки та шахрайства з криптовалютою. Державний прокурор Хіллсборо Ендрю Уоррен подав 30 звинувачень проти 17-річного Грема Кларка, назвавши його "натхненником" злому. Про це повідомляє видання Business Insider.

Організатори масштабної хакерської атаки на Twitter затримані

"Ці злочини були здійснені з використанням імен відомих людей і знаменитостей, але вони не є основними жертвами в даному випадку. Цей "Bit-Con" був розроблений для крадіжки грошей у звичайних американців зі всієї країни, в тому числі тут, у Флориді. Це масове шахрайство було організовано прямо тут, на нашому задньому дворі, і ми не будемо це терпіти", — сказав Уоррен в прес-релізі.

Організатори масштабної хакерської атаки на Twitter затримані - фото 2

Пізніше в п'ятницю Міністерство юстиції США повідомило в прес-релізі, що також заарештувала двох інших людей в зв'язку з хакерською атакою: 19-річного Мейсона Шеппарда, який проживає у Великій Британії і відомий як "Чауон", і 22-річного Німа Фазелі Орландо, штат Флорида.

На прес-конференції Уоррен заявив, що на даний момент Кларку не загрожує федеральне звинувачення і що судове переслідування ведеться в штаті, оскільки закон Флориди допускає більшу гнучкість при переслідуванні неповнолітніх.

Кларку було пред'явлено звинувачення в одному випадку організованого шахрайства на суму понад 50 000 доларів США, в 17 випадках шахрайства у зв'язку з комунікаціями на суму більше 300 доларів США, в одному випадку шахрайського використання особистої інформації заради отримання суми в 100 000 доларів США.

Як повідомляло видання "Коментарі", хакери опублікували вкрадені у ФБР документи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини