Головна Новини HI-tech технології Нова технологія дозволяє заряджати пристрій на відстані до 30 метрів
commentss НОВИНИ Всі новини

Нова технологія дозволяє заряджати пристрій на відстані до 30 метрів

Південнокорейські вчені розробили лазерну систему бездротової зарядки. Технологія може передавати енергію на відстань 30 метрів.

1 вересня 2022, 14:33
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Багато років тому Нікола Тесла працював над системою бездротової передачі енергії, яка дозволила б передавати її в будь-який куточок планети. Вчені з усього світу продовжують його ідеї та досягають все більших успіхів у цій галузі. Команда південнокорейських вчених розробила нову лазерну зарядну систему з дуже незвичайними можливостями. Технологія з використанням інфрачервоного випромінювання може бездротово передавати енергію на пристрої. Результати їх дослідження були опубліковані в журналі Optics Express.

Нова технологія дозволяє заряджати пристрій на відстані до 30 метрів

Технологія заряджає пристрій на відстані до 30 метрів бездротово. Фото звідкритих джерел

Система, розроблена вченими з Університету Седжонг, використовує інфрачервоне світло і дозволяє передавати енергію на відстань до 30 метрів. Таким чином, це може бути безпечнішою альтернативою дротовому заряджанню наших мобільних пристроїв та іншого обладнання.

Вчені роками працюють над бездротовою передачею енергії на великі відстані. Однак, нікому не вдавалося передати енергію далі ніж на метр. Південнокорейські дослідники подолали цю перешкоду за допомогою техніки, яка називається лазерним розсіюванням заряду.

Ця технологія розділена на передавач та приймач. Коли обидва пристрої в межах видимості у вільному просторі утворюється лазерний резонатор, що дозволяє системі передавати потужність на основі світла. Якщо перешкода перериває лінію видимості, то пристрій автоматично переходить у енергобезпечний режим, забезпечуючи безпечну подачу електроенергії в повітрі.

Технологія бездротового живлення пристроїв позбавить від необхідності носити зарядні пристрої для наших смартфонів. Прилад також можна використовувати на заводах, де зникне необхідність встановлення електроустановок для живлення пристроїв. Ця технологія може бути особливо корисною в середовищах, де електричні з’єднання можуть створювати перешкоди або становити небезпеку пожеж.

Також, "Коментарі" писали про штучний інтелект, який дозволив отримати податковій Франції 10 млн доларів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини