Головна Новини HI-tech технології Франція використала штучний інтелект і зібрала 10 млн податків додатково
commentss НОВИНИ Всі новини

Франція використала штучний інтелект і зібрала 10 млн податків додатково

Штучний інтелект все більше входить у всі сфери життя. Французи, знайшли йому цікаве практичне застосування.

31 серпня 2022, 22:44
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Штучний інтелект допомагає виявляти тисячі незадекларованих приватних басейнів у Франції. Потім податківці надсилають відповідні запити на сплату податку.

Франція використала штучний інтелект і зібрала 10 млн податків додатково

Франція використала штучний інтелект і зібрала 10 млн податків. Фото з відкритих джерел

У Франції діє цікавий податок на басейни. Наявність басейну на ділянці підвищує вартість нерухомості. Саме тому французи її оподатковують окремо.

Більшість французів купують будинки, а потім в них облаштовують водний резервуар для купання. Частина жителів країни робить це спеціально, тоді як більшість людей навіть не підозрюють про те, що потрібно повідомляти в офіс податкової про новий басейн.

Саме з такою проблемою зіштовхнулась фіскальна служба Франції, вони не знали як знайти ці приховані басейни.

З’явилось нове технологічне рішення – штучний інтелект. Французька податкова отримала доступ до штучного інтелекту, завдяки чому виявила понад 20 тис. незадекларованих басейнів. Чиновники скористалися технологіями Google і послугами консалтингової компанії Capgemini. У результаті службі вдалося розіслати нові запити на сплату податків і зібрати загалом приблизно 10 мільйонів євро.

Спочатку штучний інтелект використовувався лише в кількох регіонах, але тепер працівники служби кажуть, що систему можна розгорнути по всій країні.  

За даними Statista, у 2020 році у Франції було понад 3,2 мільйона приватних басейнів. Багато з них були створені під час пандемії Covid-19, коли багато людей тривалий час уникали контактів і працювали віддалено.

Середній басейн площею близько 30 метрів квадратних оподатковується в розмірі 200 євро на рік. Податкові органи кажуть, що програмне забезпечення штучного інтелекту зрештою можна використовувати для пошуку незадекларованих прибудов до будинків.

Раніше, портал "Коментарі" повідомляв про альтернативний податковий законопроєкт, який мав ввести податки на газовані напої.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини