Головна Новини HI-tech технології Мої руки в крові: колишня співробітниця Facebook зробила шокуючу заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Мої руки в крові: колишня співробітниця Facebook зробила шокуючу заяву

Facebook піклується про демократію в Північній Америці і Європі, але при цьому не звертає ніякої уваги на інші країни

16 вересня 2020, 11:43
Поділіться публікацією:

Колишня співробітниця Facebook звинуватила гіганта соціальних мереж в ігноруванні численних доказів, які б свідчили про те, що платформа неправильно використовувалася і маніпулювалася підробленими обліковими записами для здійснення впливу на вибори або політичні справи в різних країнах, включаючи Індію, Україну, Еквадор, Іспанію, Бразилію і Болівію. Про це повідомляє видання The Logical Indian.

Мої руки в крові: колишня співробітниця Facebook зробила шокуючу заяву

У своїй службовій записці, що складається з 6600 слів, Софі Чжан, колишній фахівець з обробки даних у Facebook, привела конкретні приклади того, як глави урядів і політичних партій в цих країнах використовували фальшиві акаунти, щоб впливати на громадську думку.

Меморандум здебільшого являє собою великий звіт про невдачі гіганта соціальних мереж, чітко пояснює недбалість мережі стосовно таких дій. Також Чжан заявила, що соціальна мережа часто реагувала на ситуацію занадто пізно, щоб була можливість зробити будь-які дії щодо маніпуляцій, які потім вплинули на політичну долю націй. Чжан вважає себе винною в багатьох проблемах, з якими зіткнулися країни через політику Facebook.

"Я приймала рішення, що зачіпають лідерів країн. Я знаю, що руки у мене вже в крові"

Екс-співробітниця стверджує, що соцмережа більше сфокусована на свій імідж, ніж на вирішення проблем. До загроз демократії в США та Західній Європі компанія ставиться серйозно, а інші регіони не є пріоритетом. Атаки ботів, спрямовані на втручання в політику деяких країн, на зразок Азербайджану, Гондурасу, України, Бразилії, лишаються поза увагою.

Як повідомляло видання "Коментарі", Facebook не дозволив чоловікові транслювати власну смерть.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини