Головна Новини HI-tech технології Microsoft веде переговори про придбання TikTok
commentss НОВИНИ Всі новини

Microsoft веде переговори про придбання TikTok

Американці побоюються, що додаток може передавати дані китайському уряду

1 серпня 2020, 06:00
Поділіться публікацією:

У США очікують, що президент Дональд Трамп підпише указ, який змусить китайську компанію ByteDance продати американський підрозділ TikTok. Про це пише CNN.

Microsoft веде переговори про придбання TikTok

Цей крок спрямований на розв'язання проблем, пов'язаних з тим, що іноземний TikTok може становити загрозу національній безпеці. Уряд США проводить огляд національної безпеки TikTok і готується зробити політичну рекомендацію Трампу, заявив міністр фінансів Стівен Мнучін журналістам на цьому тижні в Білому домі.

ByteDance розглядає можливість зміни своєї корпоративної структури і, як повідомляється, вже розглядає можливість продажу контрольного пакета акцій TikTok.

Microsoft веде переговори про придбання TikTok, повідомляє The New York Times з посиланням на людину, яка знає про ці дискусії. Microsoft відмовилася від коментарів CNN Business.

Критики TikTok побоюються, що дані, які він збирає про своїх американських користувачів, можуть опинитися в руках китайського уряду, хоча TikTok заявив, що зберігає свої дані за межами Китаю, і що він буде чинити опір будь-яким спробам Пекіна захопити цю інформацію.

Експерти з кібербезпеки заявили, що немає жодних доказів того, що дані Користувача TikTok були скомпрометовані китайською розвідкою.

Нагадаємо, TikTok прагне стати більш прозорою на тлі звинувачень у зв'язках з китайським урядом. TikTok дозволить експертам стежити за модерацією соцмережі і обробкою даних.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини