Головна Новини HI-tech технології Microsoft приступає до розробки власних процесорів
commentss НОВИНИ Всі новини

Microsoft приступає до розробки власних процесорів

Процесор власного виробництва дозволить Microsoft обходитися без сторонніх чипів

19 грудня 2020, 13:20
Поділіться публікацією:

Фахівці корпорації Microsoft приступили до розробки процесорів власного виробництва для використання в ноутбуках і серверних станціях. Власні процесори допоможуть знизити залежність компанії від чипової технології Intel Corp.

Microsoft приступає до розробки власних процесорів

За основу інженери Microsoft взяли архітектуру компанії Arm Ltd з Великобританії.

Крім цього рішення, паралельно компанія розробляє ще один чіп для живлення ноутбуків серії Surfac.

"Оскільки кремній — це фундаментальний будівельний матеріал, ми інвестуємо в власні розробки в сферах проектування і виробництва, а також розвиваємо і зміцнюємо партнерські відносини з широким колом постачальників мікросхем", — сказав представник Microsoft Френк Шоу.

Відзначимо, що це не перша спроба відійти від "інтеловських" процесорів. Американська компанія Amazon вже успішно впровадила власні процесори і стверджує, що вони дешевші і більш продуктивні в порівнянні з кремнієвими чіпами, які продає Intel.

Як повідомляв портал "Коментарі", недавно Intel запропонувала високорівневий огляд прийдешніх процесорів Rocket Lake на основі архітектури Cypress Cove. Також очікується, що в кінці наступного року Intel представить гібридну архітектуру Alder Lake. Тепер, схоже, ми побачимо перші  фотографії процесорів Rocket Lake і Alder Lake.

У другій половині 2021 року з'явиться Intel Alder Lake — гібридна архітектура ЦП з комбінацією ядер Golden Cove (великі) і Gracemont (маленькі). ЦП Alder Lake має на 500 контактів більше (сокет LGA 1700), ніж Rocket Lake, і, таким чином, має висоту близько 45 мм в порівнянні з висотою 37,5 мм у частині LGA 1200.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини