Головна Новини HI-tech технології Маск оголосив про розробку робота-гуманоїда Tesla Bot
commentss НОВИНИ Всі новини

Маск оголосив про розробку робота-гуманоїда Tesla Bot

Робот буде використовувати досвід Tesla з автоматизованими машинами

23 серпня 2021, 11:50
Поділіться публікацією:

Американська компанія Tesla розробляє робота-гуманоїда Tesla Bot. Його прототип може з'явитися вже у 2022 році.

Маск оголосив про розробку робота-гуманоїда Tesla Bot

Зразок робота - фото з відкритих джерел

Про це повідомив гендиректор компанії, підприємець Ілон Маск під час заходу Tesla AI Day, інформує міжнародне агентство Reuters. Він продемонстрував презентаційний ролик і розповів, що висота робота складе приблизно 170 см, а вага — 57 кг. Всередині компанії нова розробка отримала кодову назву "Оптимус".

Як інформує видання The Verge, робот буде використовувати досвід Tesla з автоматизованими машинами, а також частину програмного забезпечення, що забезпечує роботу автопілота в електрокарах Tesla.

Замість "обличчя" Tesla Bot матиме екран для виведення інформації. Під час презентації Маск, який раніше неодноразово говорив про свої побоювання щодо штучного інтелекту, повідомив, що Tesla Bot повинен бути доброзичливим. Водночас компанія проєктує робота таким чином, щоб за потреби людина могла "втекти й, швидше за все, пересилити його".

В описі на сайті Tesla сказано, що робот призначений для виконання небезпечних, повторюваних і нудних для людей задач. Як розповів Маск, робот зможе виконувати різні завдання, наприклад, прибрати продукти у магазинах.

Нагадаємо, Ілон Маск продемонстрував на фото двигуни Raptor, встановлені на космічній ракеті Super Heavy. Відомий підприємець зробив пост на своїй сторінці в соцмережі з фотографіями, які підтверджують, що 29 ракетних двигунів Raptor виробництва SpaceX встановлені на космічній ракеті Super Heavy перед її першим орбітальним запуском.

Для довідки: в минулому місяці компанія SpaceX провела тестовий запуск відразу трьох двигунів Raptor для ракети Super Heavy. Ця космічна ракета створюється з метою багаторазового використання як прискорювача першого ступеня для виведення на орбіту Землі великого космічного корабля під назвою "Starship".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини