Головна Новини HI-tech технології Маск, Цукерберг та Гейтс зустрілись у Вашингтоні: яка причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Маск, Цукерберг та Гейтс зустрілись у Вашингтоні: яка причина

У Конгресі США відбулась розмова, якої раніше не бачили.

14 вересня 2023, 17:40
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Ілон Маск, Марк Цукерберг, Білл Гейтс та інші впливові представники впливових технологічних компаній зустрілись з американськими сенаторами на закритій зустрічі. Вони обговорили тему штучного інтелекту та регулювання цієї технології.

Маск, Цукерберг та Гейтс зустрілись у Вашингтоні: яка причина

Маск, Цукерберг та Гейтс зустрілись у Вашингтоні

Лідер більшості в Сенаті Чак Шумер заявив, що США планують ухвалити закон щодо контролю над технологіями штучного інтелекту. За його словами рішення має на меті заохотити його розвиток та зменшити можливі ризики.

На закритій зустрічі крім Маска, Цукерберга та Гейтса були присутні також Сем Альтман з компанії OpenAI, яка створила ChatGPT, генеральний директор IBM Арвінд Крішна, а також представники компаній, що займаються штучним інтелектом, провідні посадові особи індустрії розваг, правозахисних груп і профспілкових організацій. 

"Зі штучним інтелектом ми не можемо бути схожими на страусів, які пхають голову в пісок", — сказав Шумер та додав, що це була "розмова, якої раніше не бачили в Конгресі".

Після закритої зустрічі одним з перших для ЗМІ дав коментарі Ілон Маск.

"Це була дуже цивілізована дискусія між одними з найрозумніших людей у ​​світі", — сказав Маск.

Власник Tesla і X, який невдовзі готується презентувати власний штучний інтелект, зазначив, що між людьми, які були присутні на зустрічі існує чіткий консенсус щодо необхідності регулювання штучного інтелекту.

Однак були і противник такого закритого заходу. Сенатор Джош Хоулі назвав зустріч "гігантським коктейлем для великих технологічних компаній" та вказав, що технічні керівники повинні давати свідчення публічно.

"Я не знаю, навіщо ми запросили всіх найбільших монополістів у світі приїхати і дати Конгресу поради, як допомогти їм заробити більше грошей, а потім закрити це для громадськості", — заявив Хоулі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Маск зробив нову заяву щодо Криму та розкритикував Україну.

Також "Коментарі" писали про несподівану технологію, яка повністю захопила світ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини