Головна Новини HI-tech технології 5 речей, які не існували б без космічних подорожей
commentss НОВИНИ Всі новини

5 речей, які не існували б без космічних подорожей

Якби науковці не розвивали космічну галузь, ймовірно, що такі повсякденні речі, як телефони з камерою, дитячі суміші та GPS могли бути не винайдені.

31 грудня 2022, 19:45
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Науковці різних галузей працювали для можливості досліджувати та відправити людину в космос, саме через це ми отримали повсякденні винаходи сучасності, які використовуємо кожного дня. Про 5 найбільш використовуваних технологічних досягнень, які не існували б без космічних подорожей повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання The Daily Mail.

5 речей, які не існували б без космічних подорожей

Супутник на орбіті Землі. Фото: з відкритих джерел

Телефони з камерою. Перші телефони з камерою винайшли в 1990 роках і вони завдячують цьому науковцям, які намагались створити цифрову камеру малих розмірів з гарною якістю для використання під час дослідження космосу.

Матраци з піни з пам’яттю. Перші матраци подібні матраци були розроблені вченими NASA, які виготовили необхідний матеріал для крісел космічних кораблів.

Дитячі суміші. В 90 роках науковці досліджували водорості для створення кисню в космосі. Проте виявили, що деякі речовини з водоростей містять жирні кислоти, які є також у грудному молоці людини. NASA стверджує, що цей інгредієнт використовується в 90% дитячих сумішей.

Системи фільтрації води. Експерименти у забезпечені води для астронавтів у космосі створили систему фільтрів, які зараз використовуються в школах, лікарнях та інших будинках по всьому світу.

GPS. NASA запустило кілька супутників, які допомагали визначити місцеперебування американського флоту ВМС. І тільки через 30 років ця технологія лягла в основу GPS.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про найбільші та найцікавіші дослідження космосу за 2022 рік.

Також "Коментарі" писали про те, що на Марсі знайшли світловий меч джедаїв з культової саги "Зоряні війни".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини