Головна Новини HI-tech технології Компанія Apple заплатила жінці мільйони доларів за злив її голих фото в Мережу
commentss НОВИНИ Всі новини

Компанія Apple заплатила жінці мільйони доларів за злив її голих фото в Мережу

Судова тяганина, яка тривала з 2016 року, обійшлася бренду в семизначну суму

9 червня 2021, 01:52
Поділіться публікацією:

Apple неодноразово заявляла, що піклується про конфіденційність користувачів своїх пристроїв. Однак недавно компанії довелося врегулювати скандал, пов'язаний з вторгненням співробітників офіційного сервісу по ремонту в приватне життя одного зі своїх клієнтів.

Компанія Apple заплатила жінці мільйони доларів за злив її голих фото в Мережу

Apple (фото з відкритих джерел)

Судова тяганина, яка тривала з 2016 року, обійшлася бренду в семизначну суму. Деталями поділилося видання India Today.

П'ять років тому 21-річна студентка здала свій iPhone для ремонту в сервісну майстерню. Незабаром вона виявила, що її особисті фотографії й відео відвертого характеру були опубліковані на її ж сторінці в Facebook. Як з'ясувалося, співробітники сервісного центру злили в мережу близько 10 зображень дівчата, які були в галереї пристрою.

Результатом їх дій став судовий позов, в якому постраждала звинуватила Apple в вторгненні в приватне життя, а також заподіянні емоційної травми. Хоча формально ремонтом пристрою займалися співробітники заводу Pegatron, американська компанія визнала факт порушення політики обслуговування одним зі своїх підрядників. Щоб врегулювати позов, Apple виплатила багатомільйонну компенсацію, точна сума якої не розкривається. За даними джерела, компанія також провела "вичерпне" розслідування, яке призвело до звільнення двох технічних фахівців, причетних до інциденту.

"Ми дуже серйозно ставимося до конфіденційності та безпеки даних наших клієнтів і маємо ряд протоколів, що забезпечують захист даних протягом усього процесу ремонту", — заявили представники компанії в інтерв'ю журналістам.

Як повідомляли раніше працівники Apple опротестовують нове правило корпорації, яке зобов'язує їх з вересня працювати в офісі не менше трьох днів на тиждень.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини