Головна Новини HI-tech технології Компанія Apple подала до суду на режисера з України
commentss НОВИНИ Всі новини

Компанія Apple подала до суду на режисера з України

Проте Apple має намір домогтися заборони використання назви

3 лютого 2022, 01:30
Поділіться публікацією:

Американська компанія Apple через фільм українського режисера Василя Москаленка "Apple-Man" подала скаргу до Управління з патентів та товарних знаків США (USPTO). Корпорація вважає, що глядачів може ввести в оману назву фільму. Це повідомило видання The Hollywood Reporter. Сатиричний фільм, який перекладається як "Яблучний чоловік", був профінансований через краудфандингову платформу Kickstarter та зібрав близько 120 тисяч доларів. У кінострічці головний герой уміє керувати яблуками у просторі. Всупереч назві фільму там немає жодної згадки компанії Apple або її продуктів.

Компанія Apple подала до суду на режисера з України

Apple (фото з відкритих джерел)

Проте Apple має намір домогтися заборони використання назви. Слово "Apple" (яблуко) є товарним знаком техногіганта.

"Споживачі помилково вважатимуть, що торговий знак заявника є додатковим розширенням відомого бренду Apple", — йдеться у тексті скарги.

Юрист Джеремі Ече, який представляє інтереси Москаленка, зазначив, що вищезазначене слово не є власністю Apple. Тому воно не може ввести в оману глядачів. На думку юриста, компанія хоче заволодіти словом "apple" у всіх галузях і тому назвав їх "хуліганами", що експлуатують систему. Поки що Василь Москаленко розглядає варіанти мирного розв'язання питання. У січні він вказав у документації USPTO, яка не має ресурсів для судового розгляду. Він додав, що при відмові реєстрації немає жодних гарантій, що Apple не вимагатиме видалити фільм незабаром після його виходу.

Нагадаємо, в черговому оновленні для операційної системи Apple iOS з'являться нові емодзі. Смайли вже доступні в рамках першої бета-версії iOS 15.4. Зокрема, серед новинок – вагітний чоловік, рукостискання людей різної раси, нові жести, вирази обличчя та інші. Про це повідомляє bazilik. Ще восени в Еmojipedia відзначали, що зображення вагітного чоловіка може використовуватися для позначення транс-людини, небінарної людини або жінки, яка має коротку стрижку. Бета-оновлення, що вийшло напередодні, продовжує таку тенденцію, додаючи емодзі з нейтральною статтю: "людина в короні", "вагітне обличчя" та "вагітний чоловік".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Олег

3 лютого 2022, 03:10

Интересно, а в супермаркетах у них тоже запрещено яблоки яблоками называть? На верное в мире уже и не знают, что яблоки это плоды а не компьютеры. Идиотизм которому вы поклоняетесь.


Новини