Головна Новини HI-tech технології Китайські вчені запевняють, що відкрили нову військову технологію
commentss НОВИНИ Всі новини

Китайські вчені запевняють, що відкрили нову військову технологію

Військові дослідники з Китаю відкрили нову технологію, яка дозволить використовувати лазер, як зброю.

15 серпня 2023, 18:00
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Військові вчені з Китаю стверджують, що вони змогли відкрити технологію, яка дозволить виробляти лазерну зброю. Головна особливість прориву, у тому, що зброя зможе вести безперервний вогонь. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання South China Morning Post.

Китайські вчені запевняють, що відкрили нову військову технологію

Нова технологія дозволить використовувати лазер, як зброю. Фото з відкритих джерел

Дослідники з Чаншанського національного університету оборонних технологій заявили, що розробили систему охолодження, яка дозволяє лазерам працювати достатньо довго без перегріву. Хоч лазери, як військова зброя існує кілька десятиліть, однак проблеми виникали з тим, що під час роботи лазери створюють надлишок тепла, який руйнує пристрій. Це вважається головною перешкодою у створені і подальшому використанні лазерної зброї.

Нова система охолодження використовуватиме газ, який охолоджуватиме зброю під час стрільби. Це дозволить генерувати точні промені без втрати потужності та викривлення лазера.

"Високоякісні промені можна виробляти не тільки в першу секунду роботи зброї, але й підтримувати необмежений час", — заявила команда вчених у статті в китайськомовному журналі Acta Optica Sinica.

SCMP зазначає, що США також намагались розробити подібну технологію, однак припинили дослідження. Колишній британський військовий Стів Вівер вказує, що КНР може випередити Сполучені Штати у важливій технологічно-військовій сфері.

"Якщо китайські вчені подолали проблеми нагрівання та викривлення, це великий прорив, враховуючи невдачі США в цій галузі", — говорить Вівер.

Лазери не тільки можуть стати альтернативою для традиційної зброї, адже не використовують звичайні боєприпаси, але, за словами китайських військових дослідників будуть використані і для збиття супутників.

Видання SCMP вказує, що до заяв китайських вчених потрібно ставитись обережно, адже раніше вони повідомляли про створення надпровідників при кімнатній температурі, однак виявились, що їх метод не працює.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Ілон Маск зробив тривожний прогноз для світу: це станеться через два роки.

Також "Коментарі" писали, що штучний інтелект створив перший міжнародний збройний скандал.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Санек

16 серпня 2023, 00:49

Китайцы спиздели.


Новини