Головна Новини HI-tech технології Китай запустив у космос ракету: що на борту
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай запустив у космос ракету: що на борту

Китай вивів на орбіту новий науковий супутник

5 листопада 2021, 16:06
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Китай вивів на орбіту Землі новий космічний апарат. Про це пише видання Xhinhua.

Китай запустив у космос ракету: що на борту

Земля. Фото з відкритих джерел

Запуск космічної ракети "Чанчжен-6" із супутником на борту відбувся з космодрому Тайюань, який знаходиться в китайській провінції Шаньсі, що на півночі країни. На цей момент апарат успішно виведений на задану орбіту.

Зазначається, що для китайських ракет-носіїв серії " Чанчжен" новий пуск став уже 394-м.

Відправлений на орбіту нашої планети супутник зветься "Гуанму". Він був розроблений фахівцями Китайської академії наук. Як зазначається у статті, цей апарат став першим у світі науковим супутником, призначеним виключно для обслуговування цілей Порядку денного ООН у сфері сталого розвитку на період до 2030 року.

За допомогою Гуанму у вчених буде можливість для детального визначення обсягів споживання електроенергії в районах з інтенсивною діяльністю людини. Крім того, завдяки йому можна буде займатися аналізом структури населених пунктів та прибережного середовища з метою забезпечення інформаційної підтримки для показників сталого розвитку, що характеризують взаємодію між людиною та природою.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" інформував про те, що в Китаї запровадили обмеження на будівництво хмарочосів. Будівництво суворо контролюватиме влада регіону, в якому планується зведення висотки.

Також видання "Коментарі" писало про те, що в Китаї здійснили запуск "супутника-прибирача". Новий апарат протестує технологію, яка в майбутньому зможе запобігати утворенню космічного сміття біля нашої планети.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини