Головна Новини HI-tech технології Китай має намір запустити ініціативу глобального захисту даних
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай має намір запустити ініціативу глобального захисту даних

Ініціатива створення глобального захисту даних надійшла на тлі посиленої конкуренції США і Китаю

8 вересня 2020, 17:49
Поділіться публікацією:

Китай виступив з ініціативою щодо вирішення глобальних проблем безпеки даних, у відповідь на американську програму "чистої мережі", яка спрямована на те, щоб відмовити інші країни від використання китайських технологій. Про це повідомляє видання Tulsa World.

Китай має намір запустити ініціативу глобального захисту даних

Міністр закордонних справ Ван І оголосив про цю ініціативу у вівторок в Пекіні на семінарі по глобальному цифровому управлінню. Він сказав, що зростаючі ризики для кібербезпеки загрожують національній безпеці, громадським інтересам і правам людини.

Цей крок відбувається на тлі погіршення відносин між США і Китаєм, включаючи торгову напруженість і конкуренцію в галузі телекомунікацій та технологій штучного інтелекту, коли США звинувачують китайські технологічні компанії в загрозі національній безпеці США.

Ван сказав, що важливо розробити міжнародні правила безпеки даних, які "відображали б волю і поважали інтереси всіх країн за допомогою широкої участі".

Держсекретар США Майк Помпео минулого місяця оприлюднив програму "Чиста мережа", заявивши, що вона направлена ​​на захист приватного життя громадян і конфіденційної інформації від "зловмисних суб'єктів, таких як Комуністична партія Китаю". Більше 30 країн і територій, таких як Австралія і Велика Британія, беруть участь у цій ініціативі, мета якої — виключити китайські телекомунікаційні компанії, такі як Huawei і ZTE, а також додатки, постачальників хмарних послуг і підводні кабелі зі своїх інтернет-мереж.

Як повідомляло видання "Коментарі", китайці розповіли про нові супутники для Інтернету речей.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини