Головна Новини HI-tech космос Китайці розповіли про нові супутники для Інтернету речей
commentss НОВИНИ Всі новини

Китайці розповіли про нові супутники для Інтернету речей

Китай зробить наступний крок в розробці супутників для космічної мережі Інтернету речей

8 вересня 2020, 11:26
Поділіться публікацією:

Джерела в Китайській аерокосмічній науково-промисловій корпорації (CASIC) повідомили, що у 2021 році в Китаї почнуться інтенсивні запуски супутників для космічної мережі Інтернету речей (IoT). Про це повідомляє Ecns.cn.

Китайці розповіли про нові супутники для Інтернету речей

Компанія CASIC планує запустити 12 супутників проекту Xingyun, першого в Китаї низькоорбітального вузькополосного угруповання для Інтернету речей, керованого її дочірньою компанією Xingyun Satellite Co. Компанія планує відправити в космос в цілому 80 супутників для завершення трьохетапного проекту приблизно у 2023 році.

Перший етап проекту був завершений після того, як в травні цього року на орбіту вийшли два супутники: Xingyun-2 01 і 02. Вони використовують міжсупутникові лазерні лінії зв'язку, які дозволяють  підтримувати контакт на великих відстанях і, отже, підвищувати продуктивність послуг зв'язку в реальному часі.

На другому етапі в наступному році буде запущено 12 супутників, що ще більше підвищить можливості глобального обслуговування проекту, повідомляє CASIC.

Космічний Інтернет речей матиме широке охоплення і дозволить легко підключатися в будь-яку погоду і в різних областях. За словами інженерів, очікується, що проект Xingyun усуне сліпі зони зв'язку підприємств Інтернету речей, що виникають через недостатнє покриття стільникових мереж бездротового зв'язку.

Як повідомляло видання "Коментарі", SpaceX запустила ще 60 супутників Starlink.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини