Головна Новини HI-tech технології Китай будує ядерний контейнеровоз: він стане найбільшим у світі
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай будує ядерний контейнеровоз: він стане найбільшим у світі

Нова технологія, яка була схвалена на початку 2023 року допоможе Китаю побудувати найбільший ядерний контейнеровоз.

31 грудня 2023, 15:00
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У Китаї оприлюднили плани будівництва гігантського контейнеровоза KUN-24AP з ядерним двигуном. Очікується, що такий ядерний двигун четвертого покоління стане набагато безпечнішим, ніж уранові реактори, які використовуються на ядерних військових кораблях. 

Китай будує ядерний контейнеровоз: він стане найбільшим у світі

Атомний контейнеровоз KUN-24AP. Фото з відкритих джерел

Новий контейнеровоз KUN-24AP стане найбільшим у світі. Китайський корабель вміщуватиме до 24 тис. контейнерів на своєму борту. Однак головною особливістю контейнеровоза стануть ядерні двигуни. 

Перша інформація про атомний корабель KUN-24AP з’явилась на початку грудня 2023 року та привернула увагу всього світу. Замість урану, китайці вирішили встановити на свій контейнеровоз ядерний реактор на основу торію, який буде охолоджуватись солевою системою MSR. Головна перевага такої системи в тому, що реактору MSR не потрібно великої кількості води. Крім того, він може працювати при вищих температурах та низькому тиску, що зменшує ризик розплавлення.

Китай не перша країна, яка досліджує проєкт атомного контейнеровоза, однак саме китайська розробка перевершує аналоги Японії, США та Південної Кореї. Усе завдяки ядерним реакторам на торію, які були схвалені на початку 2023 року. Китайський ядерний контейнеровоз KUN-24AP вже отримав міжнародну сертифікацію, що вказує на надійність технології нових ядерних двигунів. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що китайські вчені запевняють про відкриття нової військової технології на основі лазера.

Також "Коментарі" писали про Китай, який "кинув" Росію у важливому та масштабному проєкті пов'язаному з літаками.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини