Головна Новини HI-tech технології Інтерв’ю з минулого: Білл Гейтс дав передбачення про штучний інтелект у 1984 році
commentss НОВИНИ Всі новини

Інтерв’ю з минулого: Білл Гейтс дав передбачення про штучний інтелект у 1984 році

Засновник Microsoft Білл Гейтс у 1984 році розповів про роботу над штучним інтелектом.

22 липня 2024, 16:10
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

У 1984 році Білл Гейтс з'явився у радіошоу The Famous Computer Cafe, де поспілкувався з ведучим про технологічний розвиток комп’ютерів. Через 40 років старі касети знайшов подкастер Кей Саветц, який опублікував інтерв’ю Гейтса та його передбачення про штучний інтелект.

Інтерв’ю з минулого: Білл Гейтс дав передбачення про штучний інтелект у 1984 році

Молодий Білл Гейтс з дискетами в руках. Фото з відкритих джерел

Інтерв'ю Білла Гейтса було записано 17 листопада 1984 року. Комп’ютерному генію виповнилося 29 років, його компанія Microsoft мала 900 працівників та працювала на ринку всього дев'ять років. Крім того, у США комп’ютери були присутні лише у 8,2% будинках, а в інших частинах світу цей показник був ще менше.

40 років тому Гейтс заявив про те, що комп’ютері мають стати легшими та цікавішими у використанні. За його словами, графіка відіграватиме головну роль, а комп’ютери зможуть відображати зображення, "гарний текст" і "справжні документи".

"Я вірю, що з часом ми матимемо пристрій на кожному столі та в кожному домі", — сказав Гейтс.

Також Білл Гейтс заявив, що компанія Microsoft працює над новаторськими ідеями, "ще одна річ, яку ми намагаємося зробити, — це навчити комп’ютер". Він додав, що комп’ютер може розпізнавати помилки так само, як "колега-людина, і допомагати вам працювати з машиною". Гейтс тоді сказав, що Microsoft назвала це "м’яким програмним забезпеченням".

Ведучий запитав, чи схожа ця ідея на штучний інтелект.

"Так, це воно. Але цей термін зараз трохи невдалий. Коли люди чують про штучний інтелект, вони думають про роботів і речі, які збираються захопити світ. Більш м’яке програмне забезпечення стосується простих кроків, які ми можемо зробити, щоб змусити машину навчитися та розпізнати те, що ви намагаєтеся зробити", — сказав Гейтс.

Засновник Microsoft розповів, що "якщо програмне забезпечення стане на 100% м’яким", це буде означати, що штучний інтелект досяг людського рівня. Однак, Білл Гейтс наголосив, що "до цього ще далеко".

Зазначимо, що саме у 1984 році вийшов культовий фільм "Термінатор", який викликав в американському суспільстві страх перед можливостями штучного інтелекту.

Через сорок років після свого інтерв’ю компанія Microsoft намагається інтегрувати штучний інтелект у свої програмні продукти. Гейтс, який залишив посаду генерального директора, прогнозує, що ця технологія створить новий світовий порядок, у якому "агенти штучного інтелекту", або цифрові персональні помічники, змінять спосіб взаємодії людей з комп’ютерами та "перевернуть галузь програмного забезпечення". 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Білл Гейтс назвав найбільшу помилку в житті, яка коштувала йому мільярди доларів.

Також "Коментарі" писали, що Гейтс розповів про майбутнє Google і Amazon. За його словами такі технологічні гіганти невдовзі зникнуть.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини