Головна Новини HI-tech технології Ілон Маск збирається чіпувати людей (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Ілон Маск збирається чіпувати людей (ФОТО)

Днями Ілон Маск приголомшив громадськість заявою про те, що його компанія Neuralink почне проводити випробування з масового чипування людей.

3 грудня 2022, 00:10
Поділіться публікацією:

Ілон Маск збирається чіпувати людей (ФОТО)

Ілон Маск/ Фото з відкритих джерел

Слова ексцентричного мільярдера сприйняли неоднозначно і породили безліч суперечок у суспільстві.

Так, відомий американський інженер і підприємець Ілон Маск, під час презентації "Покажи та розкажи", заявив про те, що компанія Neuralink, співзасновником якої він є, незабаром почне проводити пробні випробування з чіпування людей.

Про це повідомляє видання Engadget.

За словами Маска, перші серійні "чіпи", які впроваджуватимуться безпосередньо в головний мозок, нагадають " iPhone першого покоління". Конкретні часові рамки дослідження за участю людей, очікувано, названі не були.

Варто зазначити, що компанія Neuralink раніше вже тестувала свої технології нейрокомп'ютерного інтерфейсу на мавпах, однак у лютому поточного року стало відомо про те, що деякі примати загинули під час експерименту з чипування.

Раніше Маск розповідав про те, що "чіп" від Neuralink нагадує Fitbit у черепі з крихітними проводами. Відомо, що компанія на даний момент продовжує чекати на отримання схвалення для свого імплантату від Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів та медикаментів.

Передова технологія від Neuralink здатна надати пацієнтам більш "своєчасний доступ" до прогресивних методів лікування. Імпланти, як запевняють творці, можуть допомогти людям з важкою формою інвалідності взаємодіяти з навколишнім світом.

У планах Ілона Маска чіпувати всіх без винятку людей мозковими чіпами. Компанія Synchron отримала дозвіл від FDA на клінічні випробування мозкового чіпа на людях, проте тепер компанії залишилося дочекатися дозволу від Управління санітарного нагляду за якістю харчових продуктів та медикаментів.

Для довідки: Ілон Маск — американський підприємець, інженер та мільярдер. Він є засновником, генеральним директором та головним інженером компанії SpaceX; інвестором, генеральним директором та архітектором продукту компанії Tesla; засновником The Boring Company; співзасновником Neuralink та OpenAI, а також власником Twitter.

Раніше "Коментарі" писали про те , що в Індії годинник Apple Watch врятував життя підлітку, який зламав обидві ноги. Іноді передові технології здатні, у буквальному значенні слова, рятувати життя людей, які потрапили в біду.

Читайте також: Британським ученим вдалося виростити очі у пробірці.

Ілон Маск збирається чіпувати людей (ФОТО) - фото 2



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Иван Сирко

3 грудня 2022, 00:39

Илону маску пулю в лоб!!!

Иван Сирко

3 грудня 2022, 00:30

этой тваре Илону Маску, Билу Гейцу и подобным по пули в лоб!!! Всех кто собирается масово чипировать людей будем убивать!!!


Новини