Головна Новини HI-tech технології Ілон Маск планує залучити людиноподібних роботів на заводи Tesla
commentss НОВИНИ Всі новини

Ілон Маск планує залучити людиноподібних роботів на заводи Tesla

Роботів-гуманоїдів компанія використовуватиме для вирішення проблеми з дефіцитом кадрів

28 січня 2022, 01:15
Поділіться публікацією:

Глава Tesla Ілон Маск заявив, що в майбутньому компанія має намір зосередитись на виробництві роботів Optimus. Він спрогнозував, що їхнє виробництво з часом може стати пріоритетом для Tesla. Про це пише американське ділове видання "Bloomberg". “Основа економіки – це праця. То що станеться, якщо у вас справді не буде дефіциту робочої сили? Я не впевнений, що взагалі означає економіка у цей момент. Ось що Optimus. Tesla Optimus з часом може стати більш значущим, ніж автомобільний бізнес”, – наголосив Маск.

Ілон Маск планує залучити людиноподібних роботів на заводи Tesla

Ілон Маск - фото з відкритих джерел

Роботів-гуманоїдів компанія використовуватиме для розв'язання проблеми з дефіцитом кадрів. За словами глави Tesla, виробництво Optimus Human Robot стане найважливішим завданням, над яким працюватиме компанія у 2022 році.

"З погляду пріоритету продуктів, я думаю, що насправді найважливіша розробка продукту цього року – це гуманоїдний робот Optimus", – сказав Ілон Маск.

Зазначається, що проблема з ланцюгами постачання та дефіциту працівників можуть вплинути на потужність заводів. Тому у 2022 році Tesla не виведе на ринок жодної нової моделі електромобіля. Компанія буде зосереджена на розширенні виробництва.

Нагадаємо, четвертий квартал Tesla приніс рекордний прибуток, оскільки компанія оголосила, що отримала прибуток у розмірі 2,3 мільярда доларів. Компанія завершила цей рік із 5,5 мільярдами доларів чистого прибутку проти 721 мільйона доларів у 2020 році. Ілон Маск оголосив, що Tesla збільшуватиме свою прибутковість. Про це повідомляє The Verge. "2021 рік став проривним для Tesla і для електромобілів загалом. Хоча ми, як і всі, протягом року боролися з проблемами ланцюга поставок, минулого року нам вдалося збільшити наші обсяги майже на 90 відсотків", – сказав генеральний директор Ілон Маск при обговорення доходів підприємства. У звіті про прибутки автовиробник попередив, що темпи виробництва на нових заводах у Техасі та Німеччині можуть бути обмежені проблемами ланцюга постачання та "регіональними дозволами". Однак Tesla каже, що "досягає прогресу в індустріалізації Cybertruck".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини