Головна Новини HI-tech технології Хакер продав особисті дані трьох мільйонів українців
commentss НОВИНИ Всі новини

Хакер продав особисті дані трьох мільйонів українців

Хакер поширював особисті дані українців на закритих форумах

6 листопада 2020, 17:55 comments1361
Поділіться публікацією:

За повідомленнями кіберполіції, хакер збував логіни і паролі до соцмереж, поштових скриньках, електронних гаманців на закритих форумах і в одному з популярних месенджерів.

Хакер продав особисті дані трьох мільйонів українців

Кіберполіція України затримала хакера

Співробітники відділу протидії кіберзлочинності в Хмельницькій області Департаменту кіберполіції НПУ спільно зі слідчими управління ГУНП в Хмельницькій області вивели на чисту воду жителя міста Хмельницького. Зловмисник займався несанкціонованим розповсюдженням інформації, яка мала обмежений доступ.

Отриману інформацію правопорушник перевіряв на факт відповідності відомостей для входу в різні веб-ресурси. Потім він здійснював поширення отриманих даних в одному з популярних месенджерів і на закритих форумах. Слідчі встановили, що фігурант справи мав базу даних на 2.8 млн авторизаційних облікових записів користувачів мережі Інтернет.

Поліція порушила кримінальну справу за даним фактом за ст. 361-2 (несанкціонований збут або розповсюдження інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або на носіях такої інформації) Кримінального кодексу України.

Як повідомляло видання "Коментарі", азербайджанські хакери атакували сервери офіційних структур Вірменії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини