Головна Новини HI-tech технології Google звинуватили у стеженні за користувачами Android
commentss НОВИНИ Всі новини

Google звинуватили у стеженні за користувачами Android

Унікальні коди дають Google і третім особам можливість відстежувати дії користувачів в Мережі

7 квітня 2021, 11:39
Поділіться публікацією:

Некомерційна організація None of Your Business (NOYB) з Австрії звернулася до суду. Вона підозрює компанію Google у здійсненні незаконного стеження за користувачами смартфонів з Android. Дана інформація оприлюднена в газеті Financial Times, передає РБК-Україна.

Google звинуватили у стеженні за користувачами Android

Google звинуватили у стеженні за користувачами Android - фото з відкритих джерел

Повідомляється, що пристрої з цією операційною системою здатні генерувати унікальні рекламні коди, які схожі з рекламним ідентифікатором Apple (The Identifier for Advertisers, IDFA). Він дає можливість Google і третім особам відстежувати дії користувачів в Мережі з метою налаштування реклами.

Адвокати подали скаргу на Google до французького регулятора щодо захисту конфіденційних даних, відзначаючи, що Google здійснює стеження за користувачами Android без їхньої згоди. Такими діями компанія порушує закони Європейського Союзу.

Раніше портал "Коментарі" писав, що компанія Google отримала штраф в один мільйон гривень від українського Антимонопольного комітету. Причиною стало неподання необхідної інформації, запитуваної державним уповноваженим АМКУ, в певні встановлені терміни. "Коментарі", зацікавившись майже прецедентним випадком, попросили експертів проаналізувати це рішення. Фахівці вважають, що Google, як і багато технологічні компанії, є монополістом у своїй сфері. Саме тому організація в багатьох країнах часто отримує штрафи від регуляторів. "Так, у 2019 році Франція оштрафувала компанію на 150 млн. Схожі процеси ведуться проти Google і в інших країнах ЄС. Причина в тому, що компанія на багатьох ринку займає домінуючі становище, що і викликає підвищений регуляторний нагляд. Читайте детальніше в матеріалі.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини