Головна Новини HI-tech технології ФБР розслідує хакерські атаки проти знаменитостей
commentss НОВИНИ Всі новини

ФБР розслідує хакерські атаки проти знаменитостей

В результаті потужної кібер-атаки хакери збагатилися на 100 000 доларів у біткойнах

17 липня 2020, 12:37
Поділіться публікацією:

Федеральне бюро розслідувань США розпочало слідство у справі кібератак проти знаменитостей, під час яких шахраї проникали в облікові записи зірок, політиків та відомих підприємців, щоб вкрасти понад 100 000 доларів у біткойнах. Про це повідомляє видання Voa News.

ФБР розслідує хакерські атаки проти знаменитостей

"ФБР розслідує атаки на сотні акаунтів у Twitter, що належать відомим особам, які відбулися 15 липня 2020 року. На цей час, схоже, облікові записи були скомпрометовані з метою здійснення шахрайства з криптовалютою. Ми радимо громадськості не ставати жертвою цієї афери, надсилаючи криптовалюту або гроші у зв'язку з цим інцидентом", — повідомив відділ ФБР в Сан-Франциско.

Губернатор Нью-Йорка Ендрю Куомо повідомив у своєму зверненні, що Державний департамент фінансових послуг також проведе "повне розслідування цього масштабного зламу".

У середу хакери атакували акаунти знаменитостей та політиків, включаючи Джеффа Безоса, Джо Байдена, Кім Кардаш'ян та Барака Обаму. Використовуючи ці акаунти, шахраї обіцяли відправити користувачам удвічі більше грошей, ніж вони заплатили на анонімну адресу Bitcoin. Згідно з загальнодоступними записами Bitcoin, хакери отримали понад 100 000 доларів криптовалюти в результаті цієї атаки.

Twitter назвав це порушення "скоординованою атакою на соціальну інженерію". Одним з помітних винятків у цій історії став президент США Дональд Трамп, чиї особисті та президентські рахунки атаки уникли. Прессекретар Білого дому Кейлі Макенані підтвердила це на брифінгу в четвер. Вона сказала, що Трамп залишиться в Twitter, попри цю атаку.

Як повідомляло видання "Коментарі", хакери опублікували вкрадені у ФБР документи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини