Головна Новини HI-tech технології Facebook змушують позбутися Instagram і WhatsApp
commentss НОВИНИ Всі новини

Facebook змушують позбутися Instagram і WhatsApp

Федеральна торгова комісія США подала позови проти Facebook, прагнучи позбавити компанію статусу монополіста

10 грудня 2020, 13:32
Поділіться публікацією:
У середу Федеральна торгова комісія США і 48 генеральних прокурорів штатів США подали серйозні позови проти Facebook, стверджуючи, що гігант соціальних мереж є монополістом, чия антиконкурентна практика завдає шкоди американцям.
Два судові процеси, що послідували за більш ніж річним розслідуванням, є найбільшою проблемою антимонопольного законодавства, з якою зіткнулася Facebook. По суті, вони обидва закликають до поділу Facebook, змушуючи компанію продати Instagram і WhatsApp, у яких разом мільярди користувачів.
У позовах стверджується, що такі дії можуть бути необхідні, тому що Facebook розтрощив своїх конкурентів і домігся домінування, купивши потенційних конкурентів, і що це обмежує вибір американських споживачів і знижує їх доступ до засобів захисту конфіденційності.
Facebook не відразу відповів на запит про коментар. Але повідомлення в блозі, опубліковане компанією в середу, назвало позови "ревізіоністською історією". Компанія підкреслила, що її придбання WhatsApp і Instagram було схвалено FTC кілька років тому, і заявила, що дозвіл на "переробку" створить тривожний прецедент, що "ніяка продажа ніколи не буде остаточною".
Справи стосуються, зокрема, придбання компанією Facebook Instagram, додатки для обміну фотографіями, яке вона придбала за 1 мільярд доларів у 2012 році, і глобального додатка для обміну повідомленнями WhatsApp, придбаного за 19 мільярдів доларів у 2014 році. У позовах стверджується, що Facebook залежав від цих придбань, щоб створити монополію, якою компанія сьогодні є. Це дає їй можливість знищувати конкурентів.
Як повідомляло видання "Коментарі", Європа не прийме криптовалюта Facebook.

Facebook змушують позбутися Instagram і WhatsApp

ФОТО: The Guardian



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини