Головна Новини HI-tech технології Цукерберг публічно виступив проти Apple: відомі причини
commentss НОВИНИ Всі новини

Цукерберг публічно виступив проти Apple: відомі причини

Найбільшої критики Цукерберга зазнав месенджер iMessage, розроблений спеціально для Apple

28 січня 2021, 13:31
Поділіться публікацією:

28 січня засновник соціальної мережі Facebook Марк Цукерберг виступив із публічною критикою компанії Apple. Своє невдоволення конфіденційністю їхніх продуктів він висловив на особистій сторінці у Facebook, розписуючи плани власного "дітища" на 2021 рік.

Цукерберг публічно виступив проти Apple: відомі причини

Цукерберг вважає, що компанія Apple недобросовісно ставиться до споживачів. Фото із відкритих джерел

У публікації чимало йдеться про додаток WhatsApp, який у 2020 році визнано найпопулярнішим мобільним додатком. Разом із фейсбуківським Messenger Цукерберг вважає ці дві програми найкращими в плані доступності та приватності. А от розробки компанії Apple, на його думку, аж ніяк не дотягують до необхідного рівня довіри, мало того — вводять користувачів в оману, обіцяючи конфіденційність.

Цукерберг публічно виступив проти Apple: відомі причини - фото 2

Цукерберг стверджує: попри обіцянки зберігати лише метаданні, як це роблять у Facebook, "еплівські" програми абсолютно незахищені.

"Але iMessage за замовчуванням зберігає наскрізні зашифровані резервні копії ваших повідомлень, якщо ви не вимкнете iCloud, тому Apple та уряди мають можливість доступу до повідомлень більшості людей. Тож коли справа доходить до найважливішого — захисту повідомлень людей, я думаю, що WhatsApp явно виграє", — зазначив Марк Цукерберг у своєму пості.

Також бізнесмен офіційно визнав, що Apple є найголовнішим конкурентом компанії Facebook. Це відбувається через "вшитість" окремих додатків у "яблучні" ґаджети, через що йде втручання у програми, розроблені командою Цукерберга та іншими організаціями.

"Багато малих підприємств більше не зможуть охопити своїх клієнтів за допомогою націленої реклами. Apple може сказати, що вони роблять це, щоб допомогти людям, але ці дії чітко демонструють їхні конкурентні інтереси. Я думаю, що ця динаміка важлива для розуміння людьми, оскільки ми та інші протистоятимемо їй у найближчому майбутньому", — уточнив Цукерберг.


Також власник Facebook підкреслив, що конкурентна боротьба, хоч і є важкою, але продовжиться. Як обіцяє Цукерберг, його компанія продовжить вдосконалювати власні розробки, аби надавати споживачам кращі послуги, зокрема й у 2021 році, попри коронавірусну пандемію.

Раніше "Коментарі" розповідали, що Apple офіційно визнала — айфони можуть нашкодити здоров’ю. Також на порталі можна дізнатися, як компанія Маска Tesla ледь не стала власністю Apple



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини