Головна Новини HI-tech технології Бережись аквамобіля: золоті рибки з Ізраїлю навчилися водити машини (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Бережись аквамобіля: золоті рибки з Ізраїлю навчилися водити машини (ВІДЕО)

У досвіді ізраїльських учених брало участь шість "плавучих гонщиць"

13 січня 2022, 17:02
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:








Вчені навчили рибу керувати автомобілем. Про це пише видання ЕuroNews.

Бережись аквамобіля: золоті рибки з Ізраїлю навчилися водити машини (ВІДЕО)

Золота рибка. Фото з відкритих джерел

Вчені із ізраїльського Університету Бен-Гуріона створили транспортний засіб, яким можуть керувати риби. Воно є акваріумом, встановленим на мобільну підставку з колесами.

Завдяки камері, що може зчитувати рух рибки та спеціальної технології, колеса робо-автомобіля поверталися в той бік, у який плив водій.

За словами дослідників, золота рибка спромоглася зрозуміти, що існує зв'язок між її рухом і рухом транспорту і в результаті навчилася керувати ним.

Загалом у досвіді брало участь шість "плавучих гонщиць". Усі вони отримали десять уроків водіння.

Рибки змогли спрямовувати свої автомобілі до рожевої мети на іншому кінці кімнати. А коли вони сягали її, то отримували нагороду у вигляді корму. Вчені відзначають, що рибки могли досягати пункту призначення, навіть якщо у них на заваді були перешкоди.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" писав про те, що стало відомо, яке відео набрало найбільше переглядів за весь час існування сервісу YouTube. Кліп на дитячу пісню став першим, хто подолав планку у десять мільярдів переглядів. Він лідирує з великим відривом. Перше місце ролик зайняв ще кілька років тому і з тих пір залишається незмінним лідером. Докладно про це читайте в нашому матеріалі. 

Також сайт "Коментарі" писав про те, що Політолог розповів, що може загрожувати Порошенкові, коли він повернеться. Експерт припустив, що Порошенко не оберуть запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Докладніше про це читайте в нашій статті. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини