Головна Новини HI-tech технології Армія США працює над створенням автономної системи зарядки для дронів
commentss НОВИНИ Всі новини

Армія США працює над створенням автономної системи зарядки для дронів

Дрони зможуть самі повертатися на зарядні станції, коли почнуть втрачати енергію

9 жовтня 2020, 01:15
Поділіться публікацією:

Армія США прагне створити автономну систему зарядки, здатну підтримувати сотні дронів. Військові профінансували чотирирічний дослідницький проект з кінцевою метою оснащення наземних транспортних засобів зарядними станціями, за допомогою яких можуть заряджатися цілі зграї дронів. Про це повідомляє Engadget.

Армія США працює над створенням автономної системи зарядки для дронів

ФОТО: Engadget

Іллінойський університет в Чикаго уклав контракт на 8 мільйонів доларів з дослідною лабораторією Командування з розвитку бойових можливостей. Дослідники працюватимуть над системою, яка дозволить маленьким дронам визначати місце розташування найближчої зарядної станції, подорожувати туди і заряджатися, перш ніж повернутися до своєї місії. Університет працює над алгоритмами, які допоможуть дронам визначити найкращий маршрут до зарядного порту.

Без зарядних станцій солдатам довелося б носити з собою тисячі батарей під час бойових завдань, що не є життєздатним варіантом. Використання автономної системи підзарядки також означало б, що солдатам не потрібно було б замінювати батареї вручну. Таким чином, це звільнить бійців для інших завдань.

Дослідники, що фінансуються армією, також розроблять мініатюрні датчики рівня палива для більших дронів. За повідомленнями DroneDJ, це дозволить дронам майбутнього, які можуть частково працювати на бензині, виявляти, коли у них закінчується паливо. Потім пристрої можуть повернутися на базу для дозаправки або підзарядки, перш ніж у них закінчиться заряд.

Як повідомляло видання "Коментарі", американці використовують дрони для доставки книг.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини