Головна Новини HI-tech технології Apple тестує функцію, яка дозволить отримувати доступ до даних померлих користувачів
commentss НОВИНИ Всі новини

Apple тестує функцію, яка дозволить отримувати доступ до даних померлих користувачів

Digital Legacy з'явилася у бета-версії iOS під номером 15.2

11 листопада 2021, 11:53
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Американська компанія Aplle запустила нову функцію. Про це пише видання The Verge.

Apple тестує функцію, яка дозволить отримувати доступ до даних померлих користувачів

Apple. Фото з відкритих джерел

У бета-версії операційної системи iOS за номером 15.2 розробники компанії почали тестувати функцію Digital Legacy. За допомогою нової можливості користувачі зможуть   призначати спадкоємців своїх даних у разі смерті.

Вперше Digital Legacy була офіційно анонсована влітку цього року на конференції розробників. Відомо, що Цифрова спадщина пропонує вибрати до п'яти спадкоємців, які отримають доступ до користувача iCloud після його смерті.

Для того, щоб спадкоємці змогли скористатися функцією їм потрібно надати компанії свідоцтво про смерть власника даних та ключ доступу.

Раніше у зв'язку з положеннями угоди про використання сервісу iCloud навіть родичі померлого з підтвердженням права наслідування не могли отримати гарантій того, що отримають доступ до його даних. Зазначається, що через це Apple часто критикувалася з боку родичів померлих.

Для довідки: подібні Digital Legacy функції вже є у компанії Google (сервіс "Про всяк випадок") та соцмережі Facebook (Вибрати зберігача).

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" поінформував про те, що розробники популярної соціальної мережі Instagram проводять тестування своєї нової функції. За допомогою неї користувачі зможуть отримувати нагадування, якщо вони провели багато часу у програмі. Можливість стане доступною для всіх вже цього року.

Також видання "Коментарі" писало про те, що відтепер Google може знайти двійників домашніх тварин на витворах мистецтва. У додатку "Мистецтво та культура" з'явилася нова опція.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини