Головна Новини HI-tech космос Зняли "кришку об'єктива": NASA показало свій новий космічний телескоп, який готується до запуску (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Зняли "кришку об'єктива": NASA показало свій новий космічний телескоп, який готується до запуску (ФОТО)

Фахівці вже зняли "кришку об'єктива" апарату

19 липня 2021, 14:16
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Американське Національне управління з аеронавтики і дослідженню космічного простору розповіло про підготовку до запуску нової космічної обсерваторії. Про це повідомляється на офіційній сторінці відомства в соціальній мережі Instagram.

Зняли "кришку об'єктива": NASA показало свій новий космічний телескоп, який готується до запуску (ФОТО)

NASA показало телескоп імені Джеймса Уебба. Фото: The Verge

На фото можна побачити, як фахівець відомства обережно знімає "кришку об'єктива", або кришку задньої оптичної підсистеми на новому телескопі імені Джеймса Уебба.

Це важливий засіб захисту зберіг інструменти обсерваторії в чистоті, без забруднень і сторонніх променів, поки вона збиралася і готувалася до запуску. Тепер, коли запуск вже близький, кришка була знята, щоб дозволити інженерам продовжити збирати решту обсерваторії.

Уебб містить безліч рухомих частин, спроєктованих так, щоб складатися у компактну форму, яка міститься всередині п'ятиметрового обтічника ракети для запуску.

Для довідки: Орбітальна інфрачервона обсерваторія імені Джеймса Уебба буде запущена вже в цьому році. Ймовірно, що вона повинна замінити Hubble, якому вже виповнилося 30 років.

Зняли ”кришку об'єктива”: NASA показало свій новий космічний телескоп, який готується до запуску (ФОТО) - фото 2

Фото: NASA

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що Китай зробив запуск космічної ракети. На її борту перебувала група супутників. Всі вони були успішно виведені на орбіту нашої планети. Детальніше про це читайте в нашій статті.

Також портал "Коментарі" інформував про те, що інженерам з NASA вдалося поремонтувати свій культовий телескоп Hubble. Вчені розповіли, що апарат вже починає вести спостереження. Це відбувається вперше за місяць після його поломки. Подробиці — в нашій статті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини