Головна Новини HI-tech космос Знову на плаву: компанія, яка збанкрутіла, відновить запуск космічних супутників
commentss НОВИНИ Всі новини

Знову на плаву: компанія, яка збанкрутіла, відновить запуск космічних супутників

OneWeb стане конкурентом SpaceX в сфері забезпечення послуг зв'язку

22 вересня 2020, 10:49
Поділіться публікацією:

OneWeb, збанкрутілий супутниковий оператор, врятований британським урядом і індійською Bharti Group, відновить запуски з Arianespace в грудні, що дозволить йому почати комерційні послуги в наступному році. Про це повідомляє видання Reuters.

Знову на плаву: компанія, яка збанкрутіла,  відновить запуск космічних супутників

Повідомляється, що перший з 16 запусків в рамках зміненої угоди з Arianespace, збільшить орбітальний флот OneWeb до 110 супутників. Згідно з планом, комерційні послуги широкосмугового зв'язку та інші послуги зв'язку будуть запущені до кінця 2021 року, спочатку у Великій Британії, Алясці, Північній Європі, Гренландії, Ісландії, арктичних морях і Канаді.

Угода полягає в підтвердженні плану реструктуризації компанії, відповідно до якого британський уряд і Bharti Group допоможуть OneWeb впоратися з наслідками банкрутства. Вони пообіцяли інвестувати в компанію в цілому 1 мільярд доларів, прагнучи конкуренції з SpaceX Ілона Маска в перегонах за використання супутників на низькій навколоземній орбіті для надання послуг зв'язку. 

Американський провайдер супутникового широкосмугового доступу Hughes Network Systems приєднався до групи OneWeb в кінці липня, коли погодився інвестувати 50 мільйонів доларів.

Як повідомляло видання "Коментарі", Маск розповів про будівництво міста в космосі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини