Головна Новини HI-tech космос Запуск ракети NASA до Місяця не відбувся. Відома причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Запуск ракети NASA до Місяця не відбувся. Відома причина

Американське космічне агентство NASA не стартувало з місією Artemis I до Місяця

29 серпня 2022, 16:29
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

29 серпня о 15:33 за Києвом з космічного майданчика у Флориді мав відбутися успішний запуск місії Artemis I. Але через технічні проблеми місія Artemis була відкладена наступної п'ятниці. Про це повідомляє Космічна агенція США.

Запуск ракети NASA до Місяця не відбувся. Відома причина

Запуск ракети NASA до Місяця не відбувся. Фото з відкритих джерел

За повідомленнями NASA відбувся витік водню. Якщо місія відбудеться, то загалом політ на орбіту Місяця триватиме кілька днів. Протягом цього часу NASA стежитиме за параметрами корабля, який у певний момент наблизиться на відстань у 100 км від поверхні Місяця. Тоді корабель відлетить на відстань 64 тис. км від супутника Землі, щоб належним чином прискоритися для зворотного польоту.

Вся місія завершиться входженням корабля в атмосферу нашої планети на швидкості 40 тис. кілометрів на годину, далі земна атмосфера сповільнить його до швидкості 480 км/год, підвищивши при цьому свою температуру понад 2 тис. градусів. На цьому етапі буде тестуватися спеціальний щит, який захищає космонавтів від цих екстремальних умов. Після цього апарат приземлитися в океані біля міста Сан-Дієго, і місія Artemis I буде офіційно завершена. Тривалість місії становить близько 40 днів і її завершення заплановано на 10 жовтня.

Ракета SLS і ракета Orion оснащені рядом наукового обладнання, яке NASA використовуватиме для проведення різноманітних досліджень, моделювання та випробувань, які також допоможуть у поверненні людей на Місяць і розширять наше розуміння Всесвіту та космічних подорожей.

Також NASA розмістить на борту трьох тестових пасажирів у вигляді спеціальних манекенів, що імітують справжніх астронавтів.

Раніше портал "Коментарі" писав про те, які саме досліди будуть проходити під час місії Artemis I. Частина приладів буде досліджувати радіацію та її вплив на організм людини. Також під час місії вирощуватимуть певні види дріжджів та вплив на них радіаційного випромінювання.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

kissa

29 серпня 2022, 20:30

Зачем тратить время и деньги на ту которая ломается если есть доступные девки которые хотят только секса (без шлюx и сoдеpжанoк). Здесь все бесплатно и анонимно, убедись сам ----- https://dyx.dk/slyv


Новини