Головна Новини HI-tech космос Де дивитись запуск місії Artemis I на Місяць та які досліди буде проводити NASA
commentss НОВИНИ Всі новини

Де дивитись запуск місії Artemis I на Місяць та які досліди буде проводити NASA

NASA розпочинає одну з головних космічних місій десятиліття – повернення людини на Місяць

29 серпня 2022, 12:21
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:








Політ  космічного корабля Orion на ракеті Space Launch System запланований у проміжку двох годин починаючи з 15:33 за київським часом.

Де дивитись запуск місії Artemis I на Місяць та які досліди буде проводити NASA

Запуск місії Artemis I на Місяць. Фото: NASA

Трансляцію польоту можна дивитись онлайн в прямому ефірі на youtube-каналі NASA. Офіційний початок трансляції має відбутись о 13:30 за київським часом.

Що досліджуватиме місія Artemis I?

Разом із ракетою Space Launch System у космос полетять дев'ять дослідницьких об’єктів CubeSats розміром не більше взуттєвої коробки. Прилади будуть розміщені у відкритому космосі, кожен з яких матиме різне призначення. Один буде шукати воду на Місяці, інший діятиме як космічна метеостанція, що вимірює магнітне поле, а ще інший полетить до сусіднього астероїда та сфотографує його поверхню. Цікаво звучить і експеримент з одноклітинними дріжджами, в якому буде досліджуватися вплив радіації в далекому космосі на живі організми.

Схема старту місії Artemis I 

Де дивитись запуск місії Artemis I на Місяць та які досліди буде проводити NASA - фото 2

Також на місії Artemis I планується тестування трьох манекенів. Це дослідження покаже на скільки безпечними можуть бути наступні місії програми Artemis.

У крісло командира NASA розмістило манекен, на ім'я Мункін Кампос, який буде збирати інформацію про те, в яких умовах житимуть люди-астронавти в майбутньому. Його крісло оснастили двома датчиками, які контролюють вібрацію та прискорення під час польоту, а сам манекен отримав спеціальний захисний костюм, який носитимуть астронавти на найнебезпечніших етапах місії. 

Крім Кампоса, в "Оріона" також є два додаткових манекени – Гельґа та Зогар. Ці манекени виготовлені з матеріалів, що імітують людську шкіру, м’які тканини та внутрішні органи дорослої людини. Їх було оснащено спеціальними датчиками у кількості понад 5,6 тисячі. 

Також, портал "Коментарі" вже показував детальну схему польоту місії Artemis I на Місяць




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини