Головна Новини HI-tech космос Які смертельні небезпеки загрожують мандрівникам на Марс
commentss НОВИНИ Всі новини

Які смертельні небезпеки загрожують мандрівникам на Марс

Вчені назвали кілька небезпек, які загрожують людині, що відправився на червону планету

28 травня 2021, 17:42
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Вчені розповіли про те, які небезпеки для життя чекають людей під час польотів в космос. Про це повідомляє видання Bloomberg.

Які смертельні небезпеки загрожують мандрівникам на Марс

Небезпеки подорожі на Марс. Фото з відкритих джерел

На цю мить американська компанія SpaceX розробляє космічний корабель для того, щоб відправити охочих на червону планету. За словами засновника компанії Ілона Маска, SpaceX до 2050 року зможе перевезти на Марс мільйони людей. Однак вчені заявляють, що такі польоти таять в собі безліч небезпек для життя людини.

Перше, що насторожує експертів це відстань до пункту призначення. Через те, що відстань до Марса, в залежності від еліптичних орбіт, завжди різний, то подорож може зайняти від пів року до дев'яти місяців. Така велика відстань унеможливлює будь-яку рятувальну операцію, яка може знадобитися в разі виникнення непередбачених обставин.

Інша небезпека може виходити від спалахів на сонці. Потужність деяких може бути еквівалентна вибуху ста мільйонів водневих бомб. Якщо на орбіті організм може захистити магнітне поле, то на такому далекому відстані у людини немає шансів на виживання. За словами вчених, людина отримавши таку велику дозу радіації проживе максимум кілька днів. Також вони відзначили, що на космічному кораблі є спосіб сховатися від сонячних спалахів. Однак, щоб люди скористалися захистом, потрібно вчасно виявити їх та в цьому вся складність. Так, наприклад, деякі спалахи вдається виявити тільки з Землі та тільки через деякий час.

Найбільшою проблемою експерти вважають повернення назад на Землю. Так, як паливо неможливо взяти з собою з-за обмежень по вазі, то людям доведеться шукати, добувати та виробляти паливо на червоній планеті, щоб повернутися.

Також вчені назвали такі небезпеки як пилові бурі та те, що на цей момент ще не винайдено спосіб видобутку кисню, їжі та води на Марсі.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що NASA відправить кальмарів в космос, а також про те, що NASA відправить робота на Місяць.








Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини