Головна Новини HI-tech космос NASA відправить кальмарів у космос: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

NASA відправить кальмарів у космос: що відомо

NASA хоче відправити світяться кальмарів і тихоходок в космос

28 травня 2021, 15:04 comments2094
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Американське Національне управління з аеронавтики та дослідження космічного простору спільно з відомим виробником космічної техніки SpaceX хочуть відправити у космос кальмарів-світлячків і тихоходок. Про це повідомило видання Daily Star.

NASA відправить кальмарів у космос: що відомо

NASA відправить кальмарів в космос. Фото з відкритих джерел

Відправлення нових живих організмів в космос відбудеться в рамках чергової місії SpaceX з постачання МКС під назвою CRS-22, яка відбудеться 3 липня цього року.

Мета даного експерименту полягає в тому, щоб детально вивчити поведінку безхребетних тихоходок в умовах мікрогравітації. Оскільки вони є найбільш витривалими істотами на нашій планеті.

Також, вчені будуть спостерігати за реакцією мікробів на нові та складні умови, з якими зазвичай на Землі взаємодіють такі кальмари.

За словами представників NASA, ці дослідження допоможуть зрозуміти фактори стресу, які впливають на космонавтів в умовах зниженої гравітації. Також ґрунтуючись на отриманих результатах, в майбутньому може з'явитися можливість для створення контрзаходів.

Для довідки: місія CRS-22 буде виконуватися на кораблях Cargo Dragon від виробника SpaceX. Планується, що він зможе зробити до п'яти польотів.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що NASA відправить робота на Місяць. За допомогою нового місяцеходу VIPER відомство планує вивчити водяний лід, який знаходиться під ґрунтом Місяця, а також шукати інші ресурси, що можуть стати в пригоді в майбутньому під час підготовки до місії "Артеміда".

Також видання інформувало про те, що NASA опублікувала фото марсохода на горі, яку він підкорював 7 років.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини