Головна Новини HI-tech космос Яке космічне фото NASA зробило цього дня 20 років тому
commentss НОВИНИ Всі новини

Яке космічне фото NASA зробило цього дня 20 років тому

PKS 1127-145 знаходиться за десять мільярдів світлових років від Землі

8 лютого 2022, 22:15
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Яку фотографію зробило космічне відомство NASA зробило рівно 20 років тому. Знімок було опубліковано на офіційному сайті NASA.

Яке космічне фото NASA зробило цього дня 20 років тому

NASA. Фото з відкритих джерел

На надрукованому знімку можна побачити квазар під назвою PKS 1127-145. Він знаходиться за десять мільярдів світлових років від нашої планети. Знімок космічного телескопа Hubble на лівій стороні зображення показує цей квазар разом з іншими галактиками в оптичному діапазоні.

Яке космічне фото NASA зробило цього дня 20 років тому - фото 2

Фото: A. Siemiginowska (CfA) & J. Bechtold (U. Arizona), et al., NASA

Сам квазар — найяскравіший об'єкт у нижньому правому кутку. Він зображений обсерваторією NASA Chandra.

Вчені розповіли про те, що в той час як більш звичайні галактики не видно на зображенні Chandra, джет довжиною майже мільйон світлових років виходить із квазара і домінує на рентгенівському знімку. Яскравий як в оптичному, так і в рентгенівському світлі, квазар, як кажуть вчені, містить надмасивну чорну дірку, яка живить джет і робить PKS 1127-145 видимим у всьому спектрі.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" писав про те, що фахівці з американського відомства NASA зняли космічний хамелеон. Знімок було отримано завдяки телескопу Hubble. Цей об'єкт є великою областю в космосі, де знаходяться молоді зірки, відбивні туманності, а також коричневі карлики.

Читайте також про тривожний візит Макрона до Києва: куди Захід штовхає Україну і до чого тут мантра про вторгнення. Червоною лінією у промові Макрона за підсумками переговорів із Зеленським стала безальтернативність "Мінська".

Видання "Коментарі" повідомляло, що український архієпископ запросив Папу Римського в Україну. Український католицький лідер запросив Папу Римського відвідати Україну та допомогти встановити світ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини