Головна Новини HI-tech космос Як звучить чорна діра: вчені "перетворили" імпульс на звук (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Як звучить чорна діра: вчені "перетворили" імпульс на звук (ВІДЕО)

Завдяки сучасним технологіям вченим вдалося "перетворити" електромагнітне випромінювання від чорної діри на повноцінний "звук".

23 грудня 2022, 01:15 comments2004
Поділіться публікацією:








NASA зафіксувало електромагнітне випромінювання з подвійної зіркової системи V404 Лебедя, яка складається з величезної чорної діри та зірки спектрального класу G або K. Ці два об'єкти обертаються один навколо одного кожні 6 днів на досить близькій відстані. Через це зірка деформується від гравітації чорної діри та втрачає в ній свою масу.

Як звучить чорна діра: вчені "перетворили" імпульс на звук (ВІДЕО)

Чорна діра/ Фото з відкритих джерел

Так, відомо, що основна особливість будь-якої чорної діри — це те, що з неї не можуть вириватися світло та радіовипромінювання. Однак, завдяки сучасному обладнанню, вченим вдалося зафіксувати електромагнітне випромінювання, що "випускається" навколишньою матерією.

Після цього випромінювання було переведено в звук, завдяки чому ми з вами можемо "почути", як саме звучить чорна діра.

Відомо, що подвійна зоряна система V404 Лебедя, що складається з чорної діри з масою близько 12±3 мас Сонця та зірки спектрального класу G або K, знаходиться на відстані близько 7,8 тисячі світлових років від Землі. Величезна чорна діра "живиться" енергією прилеглої зірки і постійно поглинає її масу. Внаслідок цього і відбуваються сплески електромагнітного випромінювання, які й вдалося зафіксувати вченим, а потім перетворити їх на "звук".

Раніше "Коментарі" повідомляли, що наприкінці листопада на Землю впав яскравий метеорит. Небесне тіло промайнуло в нічному небі Канади і впало в районі Ніагарського водоспаду. Зачаровуючі кадри падіння метеорита вдалося зафіксувати камерам зовнішнього відеоспостереження.

Також "Коментарі" писали: "Стовпи творіння": телескоп "Джеймс Вебб" зробив неймовірні знімки (ФОТО). На фотографії знято сотні новонароджених зірок і саме такі кадри вважаються справді унікальними.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини