Головна Новини HI-tech космос Японці хочуть побудувати базу на Місяці за допомогою машин
commentss НОВИНИ Всі новини

Японці хочуть побудувати базу на Місяці за допомогою машин

Японське агентство в кооперації з будівельною корпорацією хочуть побудувати базу на Місяці

19 травня 2021, 14:11
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Японське агентство з освоєння аерокосмічного простору JAXA спільно з великої будівельною корпорацією Kajima   випробували технологію, за допомогою якої хочуть побудувати базу на Місяці. За їхніми словами, їм вдалося керувати паровим катком на відстані 1000 кілометрів.

Японці хочуть побудувати базу на Місяці за допомогою машин

Місяць - фото: з відкритих джерел

Під час експерименту, який вони провели в березні цього року, техніка знаходилася на японському острові Танегасіма, а оператори які керували нею — в будівлі агентства поблизу Токіо. Також були проведені випробування автономної роботи, в ході якого каток слідував по заздалегідь заданому маршруту.

Відзначається, що агентство в кооперації з будівельною компанією працюють над цією системою з 2016 року. В майбутньому планується збільшити відстань між оператором та технікою, які тепер будуть перебувати в різних країнах. Їх кінцева мета — побудова бази на єдиному супутнику Землі.

Сама операція з будівництва бази повинна пройти в кілька етапів. Перший — підготовка місця для будівництва. Другий — створення необхідного поглиблення для будівлі. Третій — зведення бази. Четвертий — покриття модуля шаром реголіту, який повинен захищати його від радіації та не випускати повітря назовні. Точна дата проведення операції поки невідома, проте агентство JAXA раніше заявляло про те, що планує доставити перших астронавтів на Місяць вже до 2030 року.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що в NASA показали, як виглядає зоряне небо з Марса, а також про те, що вчені з NASA "перенесли" людей зі своїх будинків прямо на Марс.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини