Головна Новини HI-tech космос Виведення Міжнародної космічної станції з експлуатації: НАСА планує розбити МКС у Тихому океані
commentss НОВИНИ Всі новини

Виведення Міжнародної космічної станції з експлуатації: НАСА планує розбити МКС у Тихому океані

NASA планує вивести з експлуатації Міжнародну космічну станцію до 2031 року, розбивши її в Тихому океані

2 лютого 2022, 16:07
Поділіться публікацією:

NASA має намір продовжити експлуатацію Міжнародної космічної станції до кінця 2030 року, після чого МКС буде розбита у віддаленій частині Тихого океану, відомій як Пойнт Немо, згідно з нещодавно опублікованими планами, які окреслюють її майбутнє. Про це повідомляє CNN.

Виведення Міжнародної космічної станції з експлуатації: НАСА планує розбити МКС у Тихому океані

МКС - фото з відкритих джерел

Запущена в 2000 році, космічна лабораторія облетіла 227 морських миль над Землею, на борту яких перебували понад 200 астронавтів з 19 різних країн, що представляє собою постійну присутність людини в космосі.

NASA заявило, що комерційні космічні платформи замінять МКС як місце для співпраці та наукових досліджень.

"Приватний сектор технічно та фінансово здатний розробляти та експлуатувати комерційні напрямки на низькій орбіті за допомогою NASA. Ми з нетерпінням чекаємо можливості поділитися з приватним сектором набутими уроками та досвідом роботи, щоб допомогти їм розробити безпечні, надійні та економічні ефективні напрямки в космосі", — сказав Філ Макалістер, директор комерційного простору штаб-квартири NASA.

У звіті NASA зазначила, що планом МКС було падіння на Землю в районі, відомому як незаселена зона південної частини Тихого океану, також відома як точка Немо. У звіті йдеться, що вихід з орбіти відбудеться в січні 2031 року.

Названий на честь моряка-підводного човна з роману Жуля Верна "Двадцять тисяч ліг під водою", точка Немо — це найвіддаленіша від суші точка в океані що була водяною могилою для багатьох інших космічних кораблів.

Цей район знаходиться приблизно в 3000 милях від східного узбережжя Нової Зеландії та в 2000 милях на північ від Антарктиди, і, за оцінками, космічні країни, такі як США, Росія, Японія та європейські країни, затопили там понад 263 шматки космічного сміття з 1971 року.

У звіті сказано, що МКС виконає рухові маневри, які забезпечать "безпечний вхід в атмосферу".

МКС не буде спочивати на лаврах найближчі вісім років. Згідно зі звітом, NASA заявило про цілі на наступне десятиліття, включаючи використання МКС як "аналогу для транзитної місії на Марс".

"Міжнародна космічна станція вступає у своє третє і найпродуктивніше десятиліття як новаторська наукова платформа в області мікрогравітації", — сказала Робін Гатенс, директор Міжнародної космічної станції в штаб-квартирі NASA.

Росія заявила, що покине проект МКС у 2025 році і планує побудувати власну космічну станцію, яка може запуститися в 2030 році.

Як повідомляли раніше "Коментарі", астронавт на МКС зафільмував рідкісне атмосферне явище.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини