Головна Новини HI-tech космос Вчені за допомогою Hubble показали, як зростає планета (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені за допомогою Hubble показали, як зростає планета (ФОТО)

Це небесне тіло знаходиться на відстані 370 світлових років від Землі

15 липня 2021, 17:05
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Вчені показали, як зростає планета. Про це повідомляється на офіційному сайті космічної обсерваторії Hubble.

Вчені за допомогою Hubble показали, як зростає планета (ФОТО)

Вчені показали, як зростає планета. Фото з відкритих джерел

Використовуючи чутливість обладнання космічного телескопа Hubble до ультрафіолетового світла, фахівці отримали унікальний погляд на випромінювання дуже гарячого газу, який падає на планету. Це дозволило фахівцям вперше безпосередньо виміряти швидкість нарощування її маси.

Екзопланета під назвою PDS 70b оточена власним диском, який складається з газу і пилу. Він перекачує матеріал із набагато більшого великого навколозоряного диска, розташованого в цій Сонячній системі.

За припущеннями вчених, силові лінії магнітного поля простягаються від навколопланетного диска до атмосфери екзопланети й притягують матеріал на поверхню цього небесного тіла. На малюнку зображена одна з можливих конфігурацій магнітосферою акреції.

Для довідки: PDS 70b обертається навколо своєї зірки (оранжевого карлика) під назвою PDS 70 на відстані приблизно у 370 світлових років від Землі в сузір'ї Центавра.

Вчені за допомогою Hubble показали, як зростає планета (ФОТО) - фото 2

Фото: Hubble

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що американське відомство NASA показало на фото найбільший супутник червоної планети. Його фотографія була отримана завдяки камері, якою обладнаний космічний апарат Mars Reconnaissance Orbiter. Вчені з'ясували, що це небесне тіло постійно наближається до Марса і в майбутньому може бути зруйновано. Детальніше про це читайте в нашій статті.

Також портал "Коментарі" писав про те, що фахівці з NASA завдяки своєму космічному телескопу Hubble показали фантастично красиве явище. На фотографії зображена туманність "Сітківки", яка утворилася в результаті смерті зірки. Вчені розповіли, чому дали цьому явищу саме таку назву. Подробиці — в нашій статті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини