Головна Новини HI-tech космос Вчені виявили у центрі Місяця тверде металеве ядро: що кажуть дослідники
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені виявили у центрі Місяця тверде металеве ядро: що кажуть дослідники

«Залізне серце»: всередині Місяця вчені побачили тверде металеве «тіло», що має діаметр близько 500 кілометрів

9 травня 2023, 13:45
Поділіться публікацією:

Результати дослідження опублікували в профільному науковому журналі Nature, пишуть "Коментарі".

Вчені виявили у центрі Місяця тверде металеве ядро: що кажуть дослідники

Місяць. Фото з відкритих джерел

На думку вчених, ядро супутника складається з металу, що близький за щільністю до заліза. Воно займає площу близько 15% від загального діаметра Місяця. Ще двадцять років тому, дослідники довели що під поверхнею Місяця існує рідке зовнішнє ядро. Проте, зрозуміти структуру внутрішнього "тіла" було важко через його невеликі розміри. Та, виявити "серце" супутника Землі вдалося вченим з Національного центру наукових досліджень Франції за участю ряду груп з інших наукових установ країни. Вони дослідили, що ядро всередині є твердим.

І навіть, знайшли докази того, що місячна мантія в міру еволюції місяця з моменту його утворення – переміщувалась. Що доводить присутність на поверхні Місяця такої кількості заліза.

"Наші результати підтримують сценарій глобального перевороту мантії, який дає суттєве уявлення про хронологію місячного бомбардування в перший мільярд років існування Сонячної системи", – зауважили дослідники.

У підсумку, стало й зрозуміло, чому магнітне поле Місяця, яке колись в 100 разів перевищувало земне, сьогодні майже повністю розсіялося.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, — таємничий космічний корабель Китаю повернувся на Землю: провів у космосі 276 днів Китайський космічний корабель з секретною місією повернувся на Землю 8 травня. КНР не публікує, які дослідження проводили науковці. Більшість китайських ресурсів повторюють державні заяви про те, що політ космічного апарату зробить прорив у технології багаторазових космічних кораблів, які стануть зручними та недорогими для майбутніх місій.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини