Головна Новини HI-tech космос Вчені виявили планету незвичайної форми: на що вона схожа (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені виявили планету незвичайної форми: на що вона схожа (ФОТО)

WASP-103b за своєю структурою вона нагадує Юпітер

12 січня 2022, 19:20
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Астрономи виявили унікальну планету. Про це пише видання Screen Rant.

Вчені виявили планету незвичайної форми: на що вона схожа (ФОТО)

Зоряне небо. Фото: Pixabay

Через природну силу притягання планети зазвичай мають круглу форму, проте фахівці знайшли світ, який порушує це "правило". Йдеться про екзопланету, що отримав назву WASP-103b.

Небесне тіло перебуває у сузір'ї Геркулес. У матеріалі наголошується, що за своєю структурою вона нагадує наш Юпітер, проте має більшу масу (у півтора раза), а також більший радіус (вдвічі). Крім того, планета жаркіша. Її температурні показники у десятки разів вищі, ніж у газового гіганта із Сонячної системи.

Відмінною рисою WASP-103b є деформована форма, що нагадує м'яч для гри у регбі.

Вчені вважають, що екзопланета могла отримати таку форму через потужні припливні сили. Річ у тому, що вона має щільну масу і розташована близько до свого світила. На думку фахівців, саме через інтенсивні припливи від батьківської зірки WASP-103b розтягується і набуває такої форми. Однак, з огляду на цю гіпотезу, планета у майбутньому повинна бути поглинена зіркою через прискорення орбітального періоду, а вона навпаки віддаляється від неї.

Фахівці мають намір і надалі продовжувати дослідження, щоб встановити точну причину цього явища.

Вчені виявили планету незвичайної форми: на що вона схожа (ФОТО) - фото 2

Фото: ESA

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" інформував про те, що вчені NASA побачили у космосі дивовижний об'єкт, який отримав назву Голова Мавпи. Він є областю, де формуються нові зірки, та знаходиться на відстані кількох тисяч світлових років від нашої планети у сузір'ї Оріон.

Також сайт "Коментарі" писав про те, що вчені виявили новий вид жаб і назвали його на честь відомої шведської екоактивістки. З'явилися фотографії тварини, а також фахівці розповіли про її особливості.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини