Головна Новини HI-tech космос Голова мавпи: вчені NASA побачили у космосі дивовижний об'єкт (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Голова мавпи: вчені NASA побачили у космосі дивовижний об'єкт (ВІДЕО)

У туманності NGC 2174 є стовп пилу, який є галактичною областю зіркоутворення

12 січня 2022, 16:31
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Голова мавпи: вчені NASA побачили у космосі дивовижний об'єкт (ВІДЕО)

Hubble. Фото: nasa.gov

За допомогою потужного космічного телескопа астрономи NASA зняли дивовижну область зіркоутворення. Відео було опубліковано на офіційній сторінці обсерваторії NASA/ESA Hubble у соціальній мережі Instagram.

Фахівці з американського Національного управління з аеронавтики та дослідження космічного простору (NASA) створили захоплюючу візуалізацію, яка показує область зіркоутворення. Вона знаходиться в сузір'ї Оріон на відстані понад шість тисяч світлових років від нашої планети.

Об'єкт називають туманністю Голова Мавпи або офіційно - NGC 2174. Знімки зроблено за допомогою наукових інструментів космічного телескопа Hubble.

У туманності є стовп пилу, який є галактичною областю зіркоутворення.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" поінформував про те, що обсерваторія Nasa Chandra вивчила туманність, що утворилася після вибуху масивної зірки. Завдяки дослідженням рентгенівського телескопа вченим вдалося підтвердити, що більша частина кисню у Всесвіті з'являється в результаті вибухів. Фахівці опублікували фото, на якому можна побачити залишок наднової. Докладніше про це читайте в нашій статті. 

Також сайт "Коментарі" писав про те, що китайський ровер-дослідник зблизився з об'єктом на Місяці, який раніше вважали загадковим. Він викликав інтерес у вчених завдяки, як тоді здавалося, незвичайній формі. Однак, зробивши фотографію з близької відстані, стало ясно, що насправді він має звичайну форму і є скелею. Фахівці помилялися через гру світла та тіні. Докладно про це читайте в нашому матеріалі. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини